Ahmet Gökdemir

Ahmet Gökdemir

Kim bu Osman Türkyılmaz

Mutasavvıflar ve divan şairlerinin dediği gibi 'Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.'  Bir işi başarmak ve başardığını zannetmeyi özetleyen ne güzel bir söz değil mi? Son zamanlarda Kırıkkale’nin hangi bölgelerinde olursam olayım zaman zaman Osman Türkyılmaz ismini duyuyorum. Civar bölgelerde isminin duyulması, herkes tarafından bilinmek nasıl bir duygu burası da ayrı bir parantez.

Bence gayet güzel olmalı. Çocukların gözüyle Yahşihan’ın gülen yüzlü adamı, yaşlı teyzelerin amcaların evin diğer bir oğlu. Yahşihan’a sevdalı, tan ağarmaya başlarken evinden fırlayıp kendini hemen cadde ve sokaklara atan bir isim. Oluşturduğu farkındalıklar ve yaptığı sayısız hizmetleriyle bazı tarafgir cenahına yaranamasa da yaptığı hizmetler Yahşihan’ın gerçekten de kaderini değiştirerek daha modern ve metropol bir ilçe kıldı.  

İllaki ki ne yapsanız da, ağzınızla kuş tutsanız yaranamayacağınız insanlar var elbet…Kim ne derse desin bugüne bakıldığında Türkyılmaz, kimsenin cesaret edemediği ve yapmaktan kaçındığı, bir ilçenin 100 yıllık geleceğini kurtaran altyapı sorununa neşter vurdu. Mustafa Kemal Atatürk’ünde dediği gibi vatanını en çok seven görevini en iyi yapan değil miydi? Bu çalışma bugüne kadar yapılmamış ve 2018’de göreve gelen biri çıkıp altyapıya gireceğim demiş. Bu bir delilik mi? Yoksa memlekete olan sevda mı? Bazı riskleri göz önüne alarak kim böyle bir cesaret gösterir?

Yahşihan’ın gelecek 100 yıl sorununun çözülmesi yine bazı kesimleri memnun etmediği de aşikâr.  Niye mi? Çünkü bizler yıllardır bir kaldırım taşının boyanmasını, kilit parkenin yenilenmesini, ya da 3-5 salıncak kurulmasını, küçük çaplı üstyapı çalışmalarını hizmetten sandık ya da kandırıldık. Bugün eminim Kırıkkale sokaklarında kime sorarsanız Türkyılmaz ismini tanıyordur.  Yahşihan hem konumu hem de Türkyılmaz’ın yaptığı hizmetlerle Kırıkkale’nin en metropol ilçesi konumunda. 


O bölgede yaşayan vatandaşlarımız bence geçmiş dönemleri araştırmalılar. Neler eksikti? Neler yapıldı? Neler yapılmalı? Neler yapılacak? Bence bu soruların cevabını araştırmalılar ya da başkana sormalılar. Yapılan hizmetlerin yanı sıra Türkyılmaz, anneniz ya da babanıza bir telefonla ulaşmanız kadar yakın bir isim. Bugün bakıldığında sayısız hizmetlerle gelişim kapısını açan Yahşihan, Türkyılmaz’ın yapacağı birçok hizmetlerle daha da gelişecektir diye düşünüyorum. Ve de başkan Türkyılmaz’da çok beğendiğim bir şey var. Özellikle de sosyal medyada kendisini dilinden düşürmeyen bazı eleştiri şovmenlerine kulaklarını tıkayarak ‘Gülen Adam’ tabiriyle hizmetlerini sürdürmesi. 

 
 

Bu yazı toplam 84 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Gökdemir Arşivi