Ahmet Gökdemir

Ahmet Gökdemir

43 ilin bisiklet güzergahı!

İç Anadolu Bölgesi’nin tam merkezinde bulunan ve yıllardır herkes tarafından 43 ilin trafik anlamında geçiş güzergahı olan Kırıkkale, geçtiğimiz ve bu yıl ilk defa bisiklet yarışlarıyla tanıştı. Bu yarışlar nedeniyle bazı trafik yollarının kapatılması bazı vatandaşlarımızın sinir damarlarını zıplatsa da, bir ilk olma özelliği taşıdı. Turizm, kültür ve sanat alanında önemli değere sahip olan Kırıkkale’de yaşayanlar olarak neden bu gibi etkinliklere bir ön yargımız var inanın onu da anlamış değilim. Bir yerde bir kişi ya da kurum bir şey yapacak oluyor hemen çekiştirmeye başlıyoruz ve de paçasından aşağı doğru çekmeye çalışıyoruz. Yahu arkadaşlar, abiler, ablalar…. Bırakın artık şu kısır çekişmeleri, bırakın artık şu memleketin kaderiyle oynamayı. Artık güncelleyin şu kültürünüzü. Yıl olmuş 2023!

Bütün illerin bizde düzenlensin diye gıptayla baktığı yarışları elimizi sıcak sudan soğuk suya vurdurtmadan getiren Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön’e gerçekten teşekkür ederim. Kırıkkale’de hem yerel hem de Uluslararası bisiklet yarışlarının yapılabildiğini, helal olsun Kırıkkale’de de böyle bir etkinlik yapılmış dedirtti. Ben bu yarışlarda kim varsa emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bir iki satır üstte bahsettiğim gibi artık yapılan kültürel etkinliklere sahip çıkalım.. Bırakalım oralı, buralı, şuralı, onun adamı, bunun adamını..

Yahu hiçbir yöneticimiz Allah aşkına başka şehirlerden örnek almıyor mu. Mesele memleket olunca hepsi inanın aynı masanın etrafında buluşuyor, kavgalarını dövüşlerini bir kenara bırakıyor. Şehrimizde yaşayan yöneticiler Allah aşkına sizin de çocuklarınız var, sizin de bu şehre seçilmiş olarak ahde vefanız var. MKE’nin ilk kurulmasıyla birlikte yüzbinlerce nüfusuyla büyükşehir olmaya aday şehir nerede hani? Nerede hani kültürel, turizm, tarihi güzelliklerimiz? Hani dillere klişe olan o savunma sanayinin merkezi. Sadece bizim hafızamızda kalan trafikte 43 ilin geçiş güzergahı. Adı üstünde geçiş güzergahı! Bu şehrin çocuklarına, bu şehrin yarınlarına ihanet etmeyin, bırakın kibrinizi. Yahu Zafer Caddesi’nin bir üstünden bir altından başlayınca herkes birbirini tanıyor şehirde. Yüz yüze bakıyoruz, makam ve mevkilere gelince unutmayın bu şehri. Yapıyoruz, ediyoruz, güzel olacak, çabalıyoruz cümlelerini geçin artık. Kırıkkale için mücadele sergileyen kişilere de kara çalmayın, paçasından aşağı tutup çekmeyin. Şahsi küskünlükleriniz bir şehre bedelini ödettirmeyin! Kırıkkaleli olarak gerçekten bisiklet yarışlarının yapılmasında çok büyük onur ve gurur duydum. İnşallah daha büyük yarışlar yapılır bu şehirde, başka şehirlerde nasıl değer verildiğini görüyoruz. Ha bu arada Karacalı köyünde önemli bir İslami değerler müzesi de 22 Ekim’de açılmasıyla şehrimize manevi değer katacağına inancım sonsuz. Kırıkkale için mücadele veren Türkiye Bisiklet Federasyonu As Başkanı Bahattin Akyön olmak üzere herkese sonsuz teşekkür ederim. Artık Kırıkkale, 43 ilin geçiş güzergahı değil, Uluslararası ülkelerin pedal çevirdiği bir şehir olsun.

Bu yazı toplam 21 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Gökdemir Arşivi