Başar Özdemir

Başar Özdemir

Mauro Emanuel İcardi Rivero-9

Futbol artık sadece sahada oynanan 90 dakikalık bir müsabaka olmaktan çıktı. Futbolu  bir endüstri olarak kabul ediyoruz.
Forma satışları, reklamlar, yaptığınız transferleri sosyal medyadan duyuru şeklinizde artık ilgi çekiyor. Bir futbolcunuz gol attıktan sonra stadyumda çalan şarkılar bile artık çok önemli bir değere sahip.
Futbola Vecindario ve Barcelona’nın alt yapısında başlayan 
Sırasıyla Sampdoria, İnter ve Paris Saint Germain’de oynayan Mauro sadece sahada değil özel hayatıyla da gündemden düşmüyordu ve gündemden düşeceğe de pek benzemiyordu Galatasaray’ın Mauro İcardi transferi’nin ne kadar yerinde bir transfer olduğunu her geçen hafta görüyoruz ve yorumluyoruz.
Futbol ile arasında büyük bir bağ bulunan Arjantin son dünya kupasını kazandı ancak ben buraya tırnak içinde bir şey yazmak istiyorum.
Mauro İcardi’de olsanız ne yazık ki kadroda yer bulamayabiliyorsunuz.  Kadrosunda göreceli olarak söylüyorum İcardi’den daha düşük profilli futbolcular mevcut olsada burada devreye Arjantin’in derin futbolu giriyor olsa gerek.
Burada sadece saha içi faktörlerin etkisi olmadığı aşikar
Bir futbol müsabakası bittikten sonra artık bir hafta boyunca sadece televizyon programlarında değil çarşıda, ofiste, arkadaş ve dost meclisinde konuşulan bir ticari bir meta aracı haline gelmiştir.
Galatasaray’ın geçen seneden itibaren kurduğu kadro bu sene yaptığı takviyelerle amacına ulaştı diyebilirim. Son Manchester United maçında gördük ki Galatasaray’ın kadrosu şampiyonlar ligi için yeterli   maç bir çok kez iki tarafa da geldi, gitti  kırılma anları yaşandı  ikinci yarının başında Marcus Rashford’un ani kontra atağında  yüzde 100 lük golü Sacha Boey’in engellediğini hatırlatmak gerekir diye düşünüyorum. 
26 Eylül gecesi İstanbulspor karşılaşmasında Keerem Aktürkoğlu ve Mauro İcardi’nin alışılagelenin dışındaki penaltı vuruşunun üzerinden 1 hafta geçmişti ki;
Old Trafford’da  Galatasaray  penaltı kazanmıştı
78. dakikada topun başında yine Galatasaray’ın forveti Mauro İcardi vardı ancak bu sefer yine kaleyi tutturamamıştık.
Aradan üç dakika geçmişti olgunlaşacağa benzeyen Manchester United atağını Galatasaray’ın yeni transferlerinden Davinson Sanchez önlemişti  onun pasıyla Mauro İcardi arkasında 3 Manchester United’lı futbolcuya rağmen  Onanayı  unutulmayacak bir son vuruş ile mağlup etmeyi başarıp topu ağlara göndermişti.
Bundan 3 dakika önce Old Trafford’da penaltı kaçırdığınızı düşünün empati diyelim kendinizi Mauro İcardi’nin yerine koyun bir insan hiç mi demorolize olmaz, oyundan düşmez hep birlikte gördük. İkonik bir andı ! 
Simge Sağın’ın Aşkın Olayım şarkısı da artık sadece Rams Park stadyumunda değil Old Trafford tribünlerinde de yankılanıyorsa aradan 5 sene geçmesine rağmen bu şarkı birden listeleri alt üst ediyorsa bunda futbolun sadece sahada oynanan bir spor dalı olmasından çıktığının göstergesidir.
Anlaşma yeniledikten sonra ailesiyle birlikte Aşkın Olayım parçası eşliğinde bir sosyal medya paylaşımı yapan Mauro İcardi sadece futboluyla değil duruşu ile değil  tabi ki saç stili ile sosyal medya paylaşımları ile de gündemden düşmeyecek bir stardır.
Düşler sahnesinde başrol Galatasaray’ındı bu hafta  şampiyonlar ligine evinde Kopenhag beraberliği ile başlayan Galatasaray  
Manchester United’dan aldığı 3 puanla zirveye doğru olan baskısını arttırdı 
24 Ekim Gecesi Rams Park stadyumu’na gelecek Bayern Münih için kolay bir gece olmayacaktır.
Mauro Emanuel İcardi Rivero ve arkadaşlarına
Şampiyonlar ligi’nde başarılar dilerim.
Tuttuğumuz takımlar, gönül verdiğimiz renkler ne farklı olabilir ancak bu gururu bu onuru yaşamamıza engel değildir.
Sıradaki şarkıların Simge Sağından olması temennisiyle 
Bayern Münih maçında şimdiden başarılar dilerim.

 

Bu yazı toplam 35 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Başar Özdemir Arşivi