Bu seçimin galibi…

Bu seçimin galibi…

Seçim sonuçlarının açıklandığı akşam ilginç açıklamalar ve manzaralarla karşılaştık. Hatta ertesi… Daha ertesi gün…

Her liderin, her partinin kendince haklı sebepleri vardı, bu seçimi kazanmış olmak için… Özgüven güzel bir şey elbette, lakin bir de gerçekler var ortada…

***

Kırıkkale’de 3 vekillikten 1 vekilliğe, 103 bin oydan 74 bin oy sayısına düşen AK Parti, bu seçimin mağlubudur Kırıkkale’de… Hele bir de Cumhurbaşkanlığı seçiminde alınan oyla milletvekilliği seçiminde alınan oy karşılaştırıldığında durum daha net görülebiliyor. Zira gerek AK Parti seçmeni gerekse MHP seçmeni, Cumhur İttifakı vesilesiyle neredeyse firesiz oy verdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a…

***

Kırıkkale’de bir diğer kaybeden de İyi Parti ve Meral Akşener’dir bu seçimde…

Çok büyük iddialarla MHP’den kopup teşkilatlanan bu oluşum, özellikle Kırıkkale’de daha başlamadan bitti. En baştan teşkilat içinde kopuklukları çok net gözlenen partide, MHP’den kopanlarla doğrudan partinin kurucusu durumunda olanların birbirleriyle olan rekabeti farklı muhabbetleri doğurunca İyi Parti Kırıkkale’de ölü doğdu.

Haaa, 23 bin oy nereden geldi derseniz… Sanırım böyle bir soruyu sormazsınız değil mi? Neyse ben cevaplayayım da… Tabi ki 1. Sıra adayının tamamen “Bölgesel” çalışmalarından gelen oydur bu…

Bu arada bazı İyi Partililerin özellikle kenar mahallelerde ve belli bir yaşın üzerindeki seçmene anlattığı, “MHP’ye oy vermeyin. Verdiğiniz oylar AK Parti’ye yarayacak” iddiası, seçimin ardından kimin oylarının kime yaradığını gördükten sonra bu seçmen üzerinde nasıl bir etki yaratmıştır, siz düşünün artık. Hani, malumunuz, İyi Parti oyları CHP Adayını vekil yaptı da, o açıdan söylüyorum!

Cumhurbaşkanlığı konusuna da girmeye hiç gerek yok sanırım…

***

24 Haziran seçiminin en şanslı ismi Av. Ahmet Önal’dır. Öyle ya, CHP’nin Kırıkkale’deki standart oyu olan 25 bini alıp da vekil olabilen var mı? Ama işte yeni sistem Sayın Önal’a yaradı ve 25 bin küsur bir oyla milletvekili oldu.

Hayırlı uğurlu olsun. Gerçekten beyefendi, sıcak ve samimi bir insan, bir siyasetçidir Ahmet Önal. Umarım yönlendirmelere kulak asmadan, Kırıkkale için, Kırıkkale’ye hizmet etmek için harcar 5 yılını ve Kırıkkale’nin siyasetçisi olur…

***

Gelelim bu seçimin Kırıkkale’deki gerçek galibine…

18 Mayıs’ta başlayan süreçte gece gündüz; oruç bayram; iftar sahur demeden planlı, düzenli, tempolu ve samimi bir seçim çalışmasıyla 1 milletvekili de çıkarmış olsa bu seçimin açık ara galibi Milliyetçi Hareket Partisidir.

Tarafsızca düşünün:

İl, ilçe, kadın, gençlik teşkilatları düzenli bir şekilde çalışan bir başka parti var mıydı bu seçimde? Seçim Kampanyasının en başından itibaren tüm teşkilatları ve adaylarıyla birlikte, hemen her yerde birlik ve beraberlik içerisinde koşuşturan başka bir parti var mıydı bu seçimde?

Adeta “Voltran” gibi, “Transformers” gibi her biri ayrı ayrı bir güç, bir araya gelince de bambaşka bir güç haline gelen MHP teşkilatları ve adayları gibi ahenkli çalışan bir başka parti var mıydı bu seçimde?

Kendisi de adaymış gibi kapı kapı çalışma yapan ve bu çalışmalarında gerek Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan’a gerekse MHP’nin milletvekili adaylarına oy isteyen, mütevazı, sıcak ve samimi İl Başkanı Erdal Baloğlu gibi çalışan bir başka il başkanı var mıydı bu seçimde?

Kırıkkale Siyasi Tarihinde, herhangi bir partinin 3. Sıra adayı olup da Dr. Ömer Dedebali kadar maddi ve manevi olarak gövdesini seçime siper eden bir milletvekili adayı var mıydı bu seçimde?

Enerjisi, dinamizmi, sempatikliğiyle 7’den 70’e Kırıkkalelinin sevgi ve saygısını kazanan, güler yüzlü milletvekili adayı Av. Murat Abalı gibi bir başka aday var mıydı bu seçimde?

Peki, Kırıkkale’nin özlemini duyduğu o gerçek siyasetçi, gerçek memleket sevdalısı güvenini karşısındaki insanlara yansıtan; dürüst, samimi, devlet adamı vakarını taşıyan bir başka Av. Halil Öztürk var mıydı bu seçimde?

İnanmış kadınları, disiplinli merkez ve diğer ilçe teşkilatları, çalışkan gençlik teşkilatı, gecesini gündüzüne katan seçim komitesi ve yan kuruluşları, her biri kendisi adaymışçasına bu işe kellesini koyan partili başka partilerde de var mıydı bu seçimde?

Hepsinden de öte,

Kazanmaya adanmış yürekler, zafere iman ve Allah’a tevekkül…

Hani diyor ya, “Gevşemeyin, üzülmeyin, eğer hakikaten inanıyorsanız, muhakkak üstün olan sizsinizdir.” (Âl-i İmran/139)

İşte tam da o hesap…

Başkasında var mıydı bu seçimde???

Bu yazı toplam 140 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Arşivi