Süneyle mücadelede durmak yok!

Süneyle mücadelede durmak yok!
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kış döneminin gelmesiyle birlikte kışlıklarına çekilen sünelerin tespitini yaparak, 2020 yılı için süne zararlısı miktarının tahminlerini yapıyor.

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, kış döneminin gelmesiyle birlikte kışlıklarına çekilen sünelerin tespitini yaparak, 2020 yılı için süne zararlısı miktarının tahminlerini yapıyor.

11 EKİP VE 33 TEKNİK PERSONEL KATILDI
Kırıkkale İ Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılı içerisinde başlatılan “Süne ile mücadele seferberliği” çalışmaları devam ediyor. Son olarak Çelebi İlçesi Cennet Çeşmesi bölgesinde, 11 ekip ve 33 teknik personel ile süne tespit çalışması yapıldı. Kışlıklarına çekilen süneleri tespit etmek amacıyla yapılan saha çalışmasına, İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Demir, Keskin İlçe Müdürü Serdal Avcı, Çelebi İlçe Müdürü Yıldıray Ayan ile il ve ilçe müdürleri katıldı.

EMEĞİMİZİ SÜNEYE KURBAN ETMEYECEĞİZ
Burada açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Sırrı Yılmaz; “2019 yılında, 11 ekip ve 33 teknik personel ile yoğun bir saha çalışması yürüttük. “Süne İle Mücadele Seferberliği” ilan ederek, ticaret borsamızı, ziraat odalarımızı, çiftçilerimizi ve teknik personellerimizi birçok kez bir araya getirdik. Bu konuda eğitim toplantıları düzenledik. Ekiplerimiz sürekli saha çalışmaları yürüttüler ve ilaçlama yapılması gereken tüm alanları tespit ederek çiftçimizi ilaçlama yapmaya sevk ettiler. Bu çalışmamızın sonucunu, daha yüksek protein değerlerine sahip bereketli bir hasat ile aldık. Ancak çalışmaların aynı ciddiyet ve işbirliği anlayışı ile devam etmesi gerekmektedir. Süne zararlısının erginleri kış aylarında kışlak adı verilen, yüksek noktalara çıkar ve kış aylarını burada geçirirler. Ekiplerimiz ile burada metrekareye düşen ergin süne zararlısı miktarının tespitini yapıyor ve raporlarımızı bakanlığımıza bildiriyoruz. Bu yıl olduğu gibi 2020 yılında da emeğimizi süneye kurban etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Gazete kale / Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.