Gökyüzü uçurtmalarla şenlendi 

Gökyüzü uçurtmalarla şenlendi 
Kırıkkale'de "Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele" seferberliği kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla "Dünyayı Ekrana Sığdırma" temalı ilköğretim okullarına yönelik doğa yürüyüşü ve uçurtma şenliği düzenlendi.

DÜNYAYI EKRANA SIĞDIRMA 
"Davranışsal Bağımlılıkla Mücadele" seferberliği kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla "Dünyayı Ekrana Sığdırma" temalı ilköğretim okullarına yönelik doğa yürüyüşü ve uçurtma şenliği düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nda (BMYK) alınan kararlar doğrultusunda toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla yurt genelinde bağımlılıkla mücadele seferberliği başlatıldı.  Bu kapsamda uyuşturucu, sigara, nargile, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak amacıyla Kırıkkale kent genelinde de çeşitli etkinlikler düzenlendi.


RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU
Kent Ormanı'nda düzenlenen ilköğretim okulları doğa yürüyüşü ve uçurtma şenliği, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Çok sayıdaki ilköğretim öğrencisi aileleri ve öğretmenleriyle birlikte alana geldikten sonra hep birlikte doğa yürüyüşü yaptı. Etkinlik kapsamında toplumdaki her türden bağımlılığa dikkat çekmek amacıyla aynı anda havaya salınan onlarca uçurtmalar, renkli görüntülere sahne oldu. Şenlikte konuşma yapan Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, çocukların yarınların büyükleri olduğunu ve onların yaşanabilecek tüm olumsuzluklardan korunması gerektiğini hatırlatarak, "Dünyayı Ekrana Sığdırma' sloganıyla düzenlemiş olduğumuz uçurtma şenliği ve doğa yürüyüşünde öğrencilerle birlikte doğada olmaktan büyük memnuniyet duymaktayız. Teknoloji ve bilgisayar, hayatımızın büyük bir kısmını kapsamaya başladı. Bizler istiyoruz ki gençleri çocukluk yıllarında yaşadığımız gibi doğa ile iç içe olmalarını arzu ediyoruz." dedi.


MUTLU BİR GÜN GEÇİRDİLER 
Doğadaki temiz havanın teneffüs edilmesiyle bireylerin sağlıklı bünyeye sahip olacaklarını belirten Aygün, şöyle konuştu: "Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde yapılan bu etkinlikle öğrencilerimizi doğanın o eşsiz manzarasıyla, havasıyla ve renkleriyle buluşturduk. Bu sayede diğer okullardaki öğrencilerle de akran arkadaşlıkları kurulmuş oldu. Bugün Güzel bir anı, güzel bir hatıra, coşkulu bir gün geçirdik. Düzenlediğimiz etkinlikle aslında hedefimize ulaşmış olduk. Bu uçurtma şenliği ile bağımlılık konusuna dikkat çekmek, kaynaşmaya, tanışmaya, stres atmaya vesile olmak istedik. Bu sayede çocuklar, mutlu ve huzurlu güzel bir gün geçirdiler."


METRELERCE YÜKSEĞE ÇIKTI 
Aygün, yıl içinde okullardaki çeşitli kademelere yönelik bu tür etkinliklerin belirlenen takvim doğrultusunda devam edeceğini sözlerine ekledi. Öğrenciler ormandaki açık alanda uçurtmalarını uçurdu. Bazı öğrencilere öğretmenleri ve aileleri de yardımcı oldu.  Bazı öğrenciler uçurtmasını metrelerce yükseğe uçurmasıyla büyük sevinç yaşadı. Uçuramayanlar ise rüzgarın daha da kuvvetli esmesini bekledi. Millî Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Kırıkkale Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Yeşilay, İl Jandarma Komutanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen etkinlikler sayesinde kentte büyük ses getirerek binlerce gence ve öğrenciye ulaşılmış oldu. Şenliğe, Aygün'ün yanı sıra Şube Müdürleri Fatih Yıldırım ve Metin Demir ile öğretmenler, veliler ve vatandaşlar da eşlik etti. 

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.