Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğalgaz müjdesi büyük coşkuyla karşılandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğalgaz müjdesi büyük coşkuyla karşılandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz’de 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfedildiğini açıkladı. Yapılan bu açıklama vatandaşlarca büyük bir coşkuyla karşılandı. 

TARİHİNİN EN BÜYÜĞÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu bir açıklamada, 21 Ağustos Cuma günü büyük bir müjde açıklayacağını duyurmuştu. Bugün saat 15.00’da kameraların karşına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfinin gerçekleştiğini belirtti. Keşfedilen doğalgaz rezervinin 320 milyar metreküp olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdik. Fatih sondaj gemimiz Tuna-1’deki sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda.” dedi.

DOĞALGAZ 2023 YILINDA KULLANILACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında verdiği müjdenin ardından, şimdiki hedeflerinin Karadeniz gazını 2023 yılında kullanıma sunmak olduğunu belirtti. Ülke olarak gelece daha güvenle bakacağımıza inanıyorum diyen Erdoğan, “Yıllarca enerjide maddi ve manevi sıkıntılar çekmiş bir ülke olarak geleceğe daha güvenle bakacağımıza inanıyorum. Şimdi tespit kuyuları açacağız. İnşaat ve yapı işlerine geçeceğiz. Bundan sonraki hedefimiz, doğalgazı 2023'te milletimizin kullanımına sunmaktır.” dedi.

BENZER BİR MÜJDEYİ AKDENİZ’DEN BEKLİYORUZ
Öte yandan Akdeniz’i işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnşallah benze bir müjdeyi Akdeniz’den bekliyoruz.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.