Çok önemli yatırım oldu

Çok önemli yatırım oldu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Belarus arasında ki ticari birliktelik için Keskin OSB’de açılışı yapılan traktör fabrikasını örnek gösterdi.

AÇILIŞI YAPILMIŞTI

Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın girişimleri sonucu Kırıkkale’ye kazandırılan ve önceki gün Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımı ile açılışı yapılan Keskin OSB’de ki traktör fabrikası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ında gündeminde yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Belarus arasındaki ticarete ilişkin, "Hedefimiz 1,5 milyar dolarlık bir hedeftir. Türkiye ve Belarus bunu gerçekleştirebilecek bir imkana da sahiptir." dedi.

İLK ÜRETİM BU AY

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirdikleri baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.  İki ülke arasındaki ticaret hacminin gelişme eğiliminde olduğunu dile getiren Erdoğan, 6 anlaşmanın imzalandığını söyledi. İş dünyası temsilcilerini karşılıklı yatırımlar konusunda teşvik etmeyi sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, "Bunun en son örneğini Karma Ekonomik Komisyon Eşbaşkanlarımızın katılımıyla dün Kırıkkale Keskin OSB’de  Belarus-Azerbaycan ortak yatırımıyla açılan traktör fabrikası teşkil etmiştir. 5 milyon dolarlık bir yatırımla kurulan fabrikanın ilk üretimini bu ay içerisinde gerçekleştirmesi planlanmaktadır." diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.