Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Sen geldin ya

Sen hira mağrasına çekiliyor,sahibinle hem dem olurken ilk emir olan OKU emriyle mücdeleniyordun ya, kararan kalpler aydınlansın, zulümler bitsin, eşitlik ve adalet kainata hakim olsun diye.

 

Allah’ın adaletini kararlılıkla bir elime ayı bir elimede güneşi verseniz beni davamdan döndüremessiniz diyor ve o vakarlı duruşunu son nefesine  kadar sergiliyordun ya. Sokakta gördüğün bir yetimin burnu aktığında o mübarek cübben ile burnunu temizliyor ,sokakta bayram sabahında ağlayan bir çocuk gördüğünde ona niçin ağlıyorsun ey çocuk diye zaman ayırıyor ve yetime Ayşe senin annen ben de baban olayım mı istermisin diye soruyordun ya.Önemli işin olduğu halde Medineli çocuklar kaldır ellerini ya Rasulallah sen bizim esirimizsin kölemissin dediklerinde ellerini kaldırıyor ve yanındakilerinden ellerini kaldırmasını istiyor ve diyet ödeyerek özgürlüğünü geri alıyordun ya, seni özledik ya Rasulallah seni özledik.

 

Dünya kan ağlarken bizler gülüyoruz, Müslümanların tepelerinden bombalar eksik olmazken bizler senin adına çicekler dağıtıyoruz, Müslüman kadınların ırzlarına geçilirken rahatlıkla televizyon karşısında haberleri seyrediyoruz,zekatlar sadakaya çevrilip zevkü sefa içinde yaşamlar sürdürülüyor, yalanla, yalancılarla doldu her yer seni özledik ya Rasulallah.

 

Hani veda haccında hutbede ben size iki şey bırakıyorum bunlara uyarsanız dalalete düşmessiniz diyordun.Nasihat ediyordun ya insanlığa biz ne dinin ilk emri olan okumayı  ne de emanetine sahip çıkmayı başarabildik ya Rasulallah, seni özledik.

Utanmadan şimdi senin doğum gününü kutlayacağız, hiç bir emanetine sahip çıkamadan. Senin bıraktığın emanetleri dünya çıkarları için kullanılıyor, şehvetler tatmin olsun   diye ismin dillerden düşmüyor, dünya da rahatlık uğruna senin adın zikredilip emanetlerinin hiç birine riayet edilmiyor, senin adınla yalanlar söyleniyor, senin adına riyakarlıklar yapılıyor, senin adınla gösteriş budalası bir insan olmaktan kurtulunuyor ya Rasulallah seni özledik.

Sen her şeyi kolaylaştırırdın bizler zorlaştırdık, sen sevdirirdin bizler nefret ettirdik, sen kötü olan şeyleri kaldırdın bizler tekrar yaşasın diye gayret gösterdik, sen kucakladın bizler  attık, sen adaleti getirdin bizler kaldırdık, sen yetimin başını okşadın bizler koparttık Ya Rasulallah seni özledik.

 

Sen fitneyi öldürdün bizler yaşattık, sen hasedi kaldırdın bizler yeniden kural olarak koyduk senin yaptığın bütün güzel şeyler dillerde kaldı Ya Rasulallah seni özledik.

Allah (c.c) oku dedi bizlere senin aracılığın ile, sende bizlere İki emanet bıraktın Kuran ve sünnet, dalalete düşmessiniz dedin, biz neyi okuyamadık da bu haldeyiz şimdi sana soruyorum Ya Rasulallah seni özledik.

 

Bu kadar hayasızlık ayuka çıkmış iken iyi ki doğdun ya Rasulallah iyi doğdun.İsminin   varlığı bile bu dünyanın geçi olduğunu hatırlamamıza yetiyor iyi ki doğdun Ya Rasulallah.Kalplerimize ve kararmış dünyamıza hoş geldin iyi ki doğdun Ya Rasulallah seni özledik.

Bu yazı toplam 2 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi