Yalıtım Uygulamalarınız İçin En Kaliteli Alternatifler Protan’da

Yalıtım Uygulamalarınız İçin En Kaliteli Alternatifler Protan’da
 Haber Merkezi
Çatı izolasyonu en genel tanımıyla yapıların su başta olmak üzere tüm dış etkenlerden korunmasını sağlamak için yapılan çalışmalardır.

Çatı izolasyon uygulamaları binaların yağmur, kar gibi hava olayları başta olmak üzere her tür dış etkenden korunmasını sağlamak amacıyla yapılır.

Binaların sudan korunması, olası su sızıntılarının önlenmesi ve bunlara bağlı olarak binaların daha uzun ömürlü olmasının sağlanması için çatı izolasyon malzemeleri kullanılır. Çatı izolasyon uygulamalarında kullanımı en çok tercih edilen malzemelerin başında membran gelir.

Günümüzde izolasyon uygulamalarında en çok kullanılan malzemelerden biri olan membran, temel izolasyon malzemelerinden biri olarak kabul edilir. Yapıları gereği membranlar su ile daimi teması olan yüzeylerde suyun alt ve üst bölümlere geçişini engelleme amacına yönelik olarak kullanılırlar. Membran farklı özelliklere sahip ve farklı uygulama alanlarında kullanıma yönelik olarak üretilen bir malzemedir. Bu nedenle uygulama alanının özelliklerine uygun, kaliteli ve doğru bir membranın kaliteli işçilikle uygulanması yapıların temellerinin, çatılarının ve dış cephelerinin doğru bir yalıtıma tabi tutulmasını ve büyük ölçüde korunmasını sağlar. Yapıların temelden çatıya kadar olan kısımlarının suyun neden olabileceği zararlı etkilerden korunması için yapılan izolasyon çalışmaları yapıların ekonomik ömrünün uzamasının yanı sıra yapıların içerisinde çalışan ya da yaşayan insanlara rahat ve sağlıklı bir ortam sunulmasını da sağlamaktadır. Yapılarda gerçekleştirilen izolasyon uygulamaları, betonarme yapıyı suya karşı korur ve donatı korozyonunu engeller.

Doğru ve Kaliteli Malzeme Kadar İşçilik De Önemli

Protan membran teknolojisinde uluslararası uzmanlığa sahip bir isim olarak sektörünün lideri bir markadır. Protan’ın önceliği her zaman için uluslararası standartlara uygun ve çevreye dayalı inovatif çözümlerle sektörün ihtiyaçlarını karşılamaktır. Protan Turkey kaliteli membranların ve her tür çatı için çatı kaplamalarının tedarikçisi olmasının yanı sıra yalıtım uygulamalarının değişmez malzemesi olan membran ürünlerinin kalitesi ve dayanıklılığı ile de ön plana çıkmaktadır.

Protan Turkey tüm çatı tiplerinde kullanıma yönelik olarak üst düzey kalitede üretilen membranları ile sektöre yön vermektedir. Protan’ın sentetik membranları elastomer ve plastik hammaddeler kullanılarak üretilir. Tek kat uygulanabilen sentetik membranlar kimyasal özellikleri sayesinde oldukça uzun ömürlüdürler. Protan sentetik membranların birleştirilebilmesi için alev kaynağı kullanımına ihtiyaç duyulmaz. Çünkü sentetik membranların ek yerleri, ısı, kimyasal sıvı vb işlemler ile birleştirilebilmektedir.

PVC membranlar yaklaşık 40 yıllık bir uygulama geçmişine sahiptirler. PVC membranların kullanım alanları arasında; membranlı hazır paneller, betonarme teras çatılar, hafif metal çatılar, bahçe ve otopark terasları, metro, demir yolu ve kara yolu tünelleri, temel ve perde duvarları, gölet ve süs havuzları, içme ve kullanma suyu depoları sayılabilir.

Çatı izolasyonu uygulamalarının temel amacı yapıların ilk günkü kalitelerinin korunmasını ve uzun ömürlü olmalarını sağlamaktır. Yapılan çatı izolasyon uygulamaları ile doğadan kaynaklanan çeşitli etkenlerin hem çatıya hem de yapıya vermesi olası zararın engellenmesi mümkündür. Aynı zamanda doğru yapılmış çatı izolasyon uygulamaları rutubetten kaynaklanabilecek olan terlemelerde ve korozyondan korunmada da oldukça önemli bir role sahiptir.

Protan Geniş Ürün Yelpazesi İle Tüm İhtiyaçları Karşılıyor

Protan sektöründe 80 yıldan fazla deneyime sahip bir marka olarak temelden çatıya, kanaletlerden yer altı yapılarına ve barajlara kadar oldukça geniş bir yelpazede üstelik her tür iklim ve uygulama koşulu için uygun ve güvenilir tek kat uygulama ile etkili çözümler geliştirmektedir. Protan kalitesi ve güvencesi ile farklı ihtiyaçların karşılanmasına yönelik olarak üretilen membran çeşitleri binaların temelinden çatısına kadar birçok detayında üst düzey verim sağlayacak şekilde kullanılabilmektedir.

Protan PVC membran ürünleri çatı izolasyon uygulamalarının güçlendirilmesi ve verimliliğinin artırılması amacına yönelik olarak son kat kaplama malzemesi olarak kullanılabilirler. Bu sayede hem çatı izolasyon uygulamasından mümkün olan en yüksek verimin alınması hem de çatıların ömrünün uzatılması mümkün olmaktadır. PVC membran ürünleri, ısısal eskimeye ve ozona karşı yüksek dayanıklılığa sahiptirler. Montajı son derece kolay bir şekilde yapılabilen PVC membranlar yapıların ve çatıların su izolasyonlarının yapılmasında kullanımı en çok tercih edilen ürünlerin başında gelirler. Büyük bir gerilme mukavemetine sahip olan PVC membranlar uzun hizmet ömrüne sahip olmaları nedeniyle de avantajlıdırlar. Sürekli olarak bakım ve onarım ihtiyacı bulunmayan PVC membranlar başarılı izolasyon uygulamaları yapılmasında önemli bir görev üstlenirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.