Yabancı misafirler Kırıkkale’de 

Yabancı misafirler Kırıkkale’de 
Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Erasmus projesi kapsamında yabancı ülkeden gelen misafirlerini ağırladı.

TURİSTİK YERLERE GEZİ DÜZENLENDİ 
Okul tarafından konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Eat Smart Save Your Land" Erasmus KA229 projesi kapsamında, 6-8 Mayise 2022 tarihlerinde Fransa, İtalya, Yunanistan ve Sırbistan ülkelerinden 23 öğrenci ve öğretmene ev sahipliği yapmıştır. Gelen misafirlere, proje kapsamında Kırıkkale üniversitesi, Sağlık Bilimleri fakültesi, Beslenme ve Diyetetik bölümünce Gıda güvenliği konusunda seminer verildi. İlimizin başlıca tarihi ve turistik yerleri gezildi.”


SERTİFİKALARI TESLİM EDİLDİ 
“Yöresel yiyecek, içecek ve ezgilerimizle kültürümüz tanıtılmıştır. Türk ve yabancı öğrenciler iletişim becerileri, İngilizce konuşma becerileri, web 2.0 araçlarını kullanma basta olmak üzere birçok alanda donanımlarını arttırmışlardır. Programın ikinci gününde Kapadokya ziyareti yapıldı. Limon ve patates depoları gezilmiş, cennet ülkemiz güzellikleriyle hayranlık bıraktı. Kırıkkale programında ise dünyaca ünlü Delice Mayi tuzu üretim tesisi gezildi.
Kalecik Kalvi şarap fabrikası, Keskin Sulu Mağara, Dinek Dağı ve Ceşnigir köprüsü ziyaret edilmis ve çeşitli aktiviteler yapilmistir. Okul müdürü Şengül Doğan’in, gelen misafirlere sertifikalarını taktim etmesiyle program sona ermiştir” ifadesi yer aldı.


Haber: Ahmet Gökdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.