Whatsapp, Facebook ve Instgram çöktü mü yoksa kısıtlandı mı?

Whatsapp, Facebook ve Instgram çöktü mü yoksa kısıtlandı mı?
Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamalarının başında gelen Whatsapp, Facebook ve Instagram’da erişim sorunu yaşanmaya başladı.

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

GLOBAL KAYNAKLI BİR SORUN
Ülkemizde milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp, Facebook ve Instagram’da erişim sorunu yaşanmaya başladı. Bu sorun ise kullanıcıların aklına Whatsapp, Facebook ve Instagram’ın çökmüş ya da kısıtlanmış olabileceği ihtimalini getirdi. Yaptığı açıklama ile tartışmalara son noktayı koyan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Fatih Sayan; "Whatsapp, Instagram ve Facebook servislerinde global kaynaklı sorun yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

INSTAGRAM, WHATSAPP VE FACEBOOK'TA GÖRSEL SORUNU
Sosyal ağ Instagram'a dünya genelinde yaşanan bir sorun nedeniyle erişim sıkıntısı yaşanıyor. Instagram kullanıcıları, platformdaki yeni paylaşımlara erişim konusunda sorun yaşarken, "akış yenilemedi" ve "içerik yüklenemedi" uyarılarıyla karşılaştı.

Instagram'da olduğu gibi Facebook ve WhatsApp'ta da görseller yüklenemezken, an itibariyle kullanıcılar bu platformlar üzerinden paylaşılan fotoğrafların yüklenmesinde ve görüntülenmesinde uyarı mesajlarıyla karşılaşıyor.

Kullanıcılar, Facebook, Instagram ve WhatsApp'taki karşılaşılan geniş çaplı erişim şikayetlerini bir diğer sosyal ağ Twitter üzerinden yaptıkları paylaşımlarla dile getirirken, yaşanan sorun sosyal ağlar başta olmak üzere internet sitelerindeki erişim sıkıntılarını gerçek zamanlı olarak takip eden Downdetector.com'a da yansıdı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.