Milletimizin umuduyuz 

Milletimizin umuduyuz 
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, 2023 yılında ve sonrasında yapılacak olan seçimlere hazır olduklarını söyledi. Milletimizin sorunlarını çözmeye sözümüz var diyen Kutluca, “Bizler, milletimizin umuduyuz” dedi. 

KUTLUCA: “SEÇİMLERE DE İKTİDARA DA HAZIRIZ. HALKIMIZIN SORUNUNU ÇÖZMEYE SÖZÜMÜZ VAR”

 

SEÇİME DAİMA HAZIRIZ 
İki dönemdir Sadet Partisi Kırıkkale İl Başkanlığı görevinde bulunan Veysel Kutluca, 2023 yılında ve sonrasında yapılacak olan seçimler hakkında Gazetekale’ye açıklamalarda bulundu. Her alanda sorunları çözmeye hazır olduklarını vurgulayan Kutluca, “Saadet Partisi kadroları olarak biz, ruhen ve fiziken seçimlere de iktidara da hazırız. Bizim geçmişten bugüne halkın sorununu çözmeye sözümüz var. Çünkü bizler, sorunlarla mücadele eden, evine bir ekmek götürme çabasında olan halkın umuduyuz” dedi. 

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ 
Yeni bir yılın başlangıcına doğru yaklaştıklarını ifade eden Kutluca, Kırıkkale’de yönetimiyle birlikte hummalı bir çalışma sergilediklerini dile getirdi. Seçimler için çok kısa bir süre kaldığını vurgulayan Kutluca, “Saadet Partisi olarak çalışmalarımıza hız verdik, son hazırlıklarımızı da gözden geçiriyor, aynı zamanda hem masa başında hem de sahada aktif bir şekilde çalışıyoruz. Saadet Partisi teşkilatının tüm kademeleri her anlamda özverili çalışmaları yürütüyor.”


ÜLKEDE KURAL TANIMAZ YÖNETİM VAR 
Kutluca, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; “Kural tanımaz ve keyfi yönetim anlayışını değiştirmekte kararlıyız. 1876 yılında yürürlüğe giren Kânûn-ı Esâsî'den bugüne süregelen 150 yıllık Anayasa geleneğinde yeni bir sayfa açarak çok partili siyasal hayata geçiş tecrübesinden bugüne dek üç çeyrek asırdır hiç şahit olunmamış bir mutabakata imza attık. 
Unutmayalım ki; birbirinden çok farklı geleneklere ve programlara sahip 6 siyasi parti, teklif ettiğimiz konularda ittifak ediyor. Bu, çok önemli bir adım.  Özellikle uzlaşma kültürünü kazanma babında önemli bir adım.” 

KARARLIĞIMIZI ORTAYA KOYUYORUZ
“İstişare, çoğulculuk ve uzlaşma ilkeleri doğrultusunda hazırladığımız bu toplumsal sözleşme taslağında; etkin ve katılımcı bir yasama, istikrarlı, şeffaf ve hesap verebilir bir yürütme, bağımsız ve tarafsız bir yargı, kurumsal kültürün hakim olduğu bir kamu yönetimi ile kuvvetler ayrılığının tesis edildiği güçlü, özgürlükçü, demokratik ve adil bir sistemi inşa etmeye kararlıyız. Bizler, bu teklifle en temelde; hukuk devletini ortadan kaldıran, millet egemenliğini tek bir kişinin iradesine hapseden bugünkü kural tanımaz ve keyfi yönetim anlayışını değiştirmekte kararlığımızı ortaya koyuyoruz.” 

ANAYASA TASLAĞI ORTAK AKLIN ÜRÜNÜDÜR
“Kutluca, yeni bir anlayışla; her koşulda ‘hürriyeti esas alan’ ve 85 milyonun ‘insan onuruna yaraşır’ bir şekilde hayat süreceği yeni bir Türkiye'yi inşa etmek istediklerini vurguladı. Vatandaşın devlete karşı ödevlerini merkeze alan bir bakış açısı yerine, vatandaşların hak ve hürriyetlerini önceleyen yeni bir paradigma ortaya koyduklarını belirten Kutluca, bunun çok önemli bir adım olduğunu, devleti kutsayan ve herkesin sanki devlete çok büyük bir borcu varmış, sanki devlet vatandaşlarının çok üstünde bir yapıymış anlayışı yerine devletin vatandaşa hizmet etmesini önceleyen bir anlayışı ortaya koyduklarını söyledi.

ÜLKEMİZ BİR ÇIKMAZA SOKULMUŞTUR 
Kutluca, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’yi getirdiği noktanın herkesçe malum olduğunu dile getirdi. Kutluca, “Hem toplumsal hem de yapısal anlamda ülkemiz bir çıkmaza sokulmuştur. Ne yazık ki karşımızda şöyle özetleyebileceğimiz vahim bir tablo durmaktadır. Yüksek enflasyon, işsizlik, borçluluk ve giderek artan cari açık, halkın büyük çoğunluğunu esir almış bir yoksulluk, tepeden tırnağa bir israf, rüşvet ve yolsuzluk düzeni, hasara uğramış devlet kurumları, geçmişin birikimi ve geleneğiyle bağı kopmuş bir devlet mekanizması, keyfî işleyen bir hukuk ve yargı sistemi, istişare ve ortak aklı bir kenara bırakmış yürütme erki, gücü zayıflatılmış ve atıl bırakılmış bir yasama.”


YOKSULLUK, İŞSİZLİK ARTIYOR 
“Yoksulluk ve işsizlik artarken, halkın alım gücü her geçen gün azaldı. Bırakın ev alma hayallerini, artık büyük bir çoğunluk için düzgün bir evde oturabilmek, kirasını ödeyebilmek hayal oldu. Birkaç yıl önce dar gelirli aileler için et almak zordu; şimdi ekmek, süt, yumurta, patates gibi eskiden çok ucuz olan en temel gıda maddelerini bile alamaz hale gelen yüz binler var. Özel okula göndermenin zorluğundan değil, artık devlet okulundaki çocuğunun kantin ve kırtasiye masraflarına yetişemeyen on binlerce aileden bahsediyoruz. 

BUGÜNKÜ İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ
İktidarın bu gerçeklerin konuşulmasını önlemek için, her zaman yaptığı gibi soyut, afaki ve hamaset dolu cümlelerle süreci yönetmeye çalıştığını anlatan Kutluca, iktidarın sürekli gündemin ortasına ‘sis bombaları’ atarak dikkatleri başka yerlere çevirmeye çalıştıklarını ifade etti. Kutluca, Türkiye’nin hamasete değil, gerçekten köklü yapısal dönüşümlere ihtiyacı olduğunu, yeni Anayasa teklifinin, bu değişimin en önemli adımlarından birisi olacağını söyledi. Adil, güçlü, müreffeh ve demokratik bir Türkiye’yi kurmaya kararlı olduklarını dile getiren Kutluca, “İnşallah milletimizin takdir ve onurlarıyla iktidar olacağız” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir
 

,


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.