Kırıkkalespor’a küsmeyin!

Kırıkkalespor’a küsmeyin!
TFF 3. Lig 3. Grupta mücadele eden Kırıkkale Büyük Anadoluspor, üst üste aldığı puan kayıplarıyla zor bir dönemden geçiyor. Ligin ilk yarısında etkili futboluyla göz dolduran kırmızı lacivertlilerin

BU TAKIM BU ŞEHRİN GERÇEĞİDİR 
Şampiyonluk hayalleriyle lige başlayan ve ilk yarı sezonunda önemli başarılar elde eden Kırıkkale Büyük Anadoluspor, sezonun ikinci yarısında istenilen performansı sergileyemedi. Aldığı mağlubiyet ve beraberliklerle üst sıralardan aşağı doğru hızla iniş gösteren kırmızı-lacivertliler, sezonun sonunda ilk 5’te yer almak ve Play-Off oynayarak bir üst lige çıkma umudunu koruyor.  Moral ve motivasyonların yüksek olduğu takımın son durumunu tecrübeli hoca Nihat Baran, Gazetekale’ye anlattı. Baran, “Bu takımı yalnız bırakmayın, bu takıma küsmeyin! Çünkü bu takım bu şehrin bir gerçeğidir” dedi.

BARAN: “İSTEDİĞİMİZ YERDE DEĞİLİZ”
İkinci devrenin ilk 6-7 haftasının zor bir fikstür olduğunu vurgulayan Baran, ilk beş şanslarının halen devam ettiğini dile getirdi. Kadro kalitesi ve ekonomik gücü daha iyi olan takımlarla mücadele ettiklerini ifade eden Baran, “Ondan sonra ki maçlarımız, daha ziyade bizim muhataplarımızla, daha rahat kazanacağımız takımlarla maçlarımız vardı.  İlk periyodu sıkıntılı da olsa atlattık.  İstediğimiz yerde miyiz değiliz. Maalesef planladığımız tablo ortaya çıkmadı. Önümüzde kazanabileceğimiz maçlar var. Bu maçların maksimum altı tanesini kazandığımız zaman ilk beş şansımız yüzde 90-95'lere yükseliyor.”

KIRIKKALESPOR TARAFTARI SINIFTA KALDI 
“Son maçta ilk defa dört gol yedik. Bunu teknik olarak değerlendirmeyim, bu tekniğin dışına çıktı. Beni bütün Kırıkkale kamuoyu tanır. Bunun baş sorumlusu olarak suçlanıyorsa suçlusu Nihat Baran’dır. Ama bu, Ofspor maçı genelinde komple sınıfta kaldık. Kırıkkalespor taraftarı, ne olursa olsun bugüne kadar takımını her maçta desteklemiş. Maçın bir saat öncesinden başlayıp, bir saat sonrasına kadar tezahüratını eksik etmemiş ve futbolcuları her zaman motive etmiş. Anlamadığım bir sebepten dolayı taraftarlar maça suskun başladılar ta ki maç 2-0 olana kadar en ufak bir tepki vermediler. Burada ben bir Kırıkkaleli olarak, Kırıkkalespor taraftarını sınıfta kalmış olarak addediyorum. Takım çok kötü başladı, biz kötü başladık çok kötüydük. Ama taraftar, eğer maçın başında takıma tam destek olsaydı, biz o maçı bir tane yerdik ama bir tane atardık en kötü şartlarda berabere bitirirdik. Anlamadığım sebepten dolayı, takım skandal kötü oynadı. Bunun hiçbir savunması yok. Sezonun en kötü, en isteksiz oyununu oynadık. Maç öncesi bazı hadiseler gelişti, bunun önünü kesemedik. Burada kimseyi suçlama anlamında demiyorum. Bu konularla ilgili yorum yapacak değilim. Zamanı gelince bunu kamuoyunda tartışırız. Maç öncesi bazı istenmeyen olaylar yaşadık ama bunu herkes bilsin olayı çözdük.”

YÖNETİM HAK ETMEDİĞİ TUTUMLA KARŞILAŞTI 
“Burada en kabahatsiz yönetimdi. Yönetim hak etmediği bir tutumla karşılaştı. Yönetimi eleştirecek bir taraf olabilir, ben tutup da burada yönetimi aklama adına veya benim öyle bir haddimde yok. Yönetim de yanlış yapabilir ama maalesef yönetimin haklı olduğu bir pozisyonda, futbolcu arkadaşlar tarafından bir yanlış anlaşılma sebebiyle maç öncesinde tatsız olaylar yaşandı bu da maça yansıdı. Maçın kaybedilmesi kesinlikle teknik falan değil, futbolcu arkadaşlarımızın ve bizim kesinlikle maça kendimizi motive edemeyişimiz oldu. Maça yeteri kadar konsantre olamayışımızdır. Maalesef bu da, maçta net bir şekilde ortaya çıktı. Maçtan sonra oyuncu arkadaşlarımızla konuştuk. Kulüp başkanımız da oyuncularla konuştu. Ortada ufak bir tatsız durum yaşanmıştı onu da çözdük. Maalesef Ofspor maçında futbolcular, teknik heyet ve taraftar olarak sınıfta kaldık. Burada en kabahatsiz olan yönetimdi maalesef. Maalesef diyorum çünkü her durumda yönetim ortaya atılıyor.

”İLK 5’E KALMANIN MÜCADELESİNİ VERECEĞİZ
“Devre arası transfer yapmak çok zor alamadık. Bizim sezon başından beri kadro kalitemiz belirli bölgelerde iyi ama eksik olduğumuz yönler var. Maalesef bunu da çözemiyorum. Şuan itibariyle de çözmüş değiliz. Bu, şu anlama gelmesin takım yetersiz. Takım yetersiz değil, kalite anlamında ufak tefek eksikliklerimiz var. Rakiplerimiz bunları halletmiş durumda. Biz bunu çözemedik, bu kadroyla da gittiğimiz yere kadar gideceğiz. Öncelikli hedefimiz ilk beş. Bunu yapacağız öyle veya böyle çıkıp yapacağız. İlk 5'e çıktıktan sonra oynayacağımız üç maç var. O üç maçta herkesin şansı eşit. O zamanda ben inanıyorum ki bir içerde bir dışarda oynayacağımız maçımız var. O maçlarda da taraftarlarımızın desteğiyle, takım da tabi performansını üste çıkaracaktır. Oradan inşallah çıkarız diye ümit ediyorum biz ümidimizi kaybetmedik. Biz sonuna kadar bu işin içerisinde varız. İlk 5'te kalmak için elimizden geleni yapacağız. Ne yapıp ne edip, ilk 5'te kalmanın mücadelesini vereceğiz. Kaldıktan sonra bütün takımların şansı eşit.”

ŞEHİR OLARAK GÜCÜMÜZ BU!
“İyi bir takım, bunu özellikle ilk yarıda topladığımız 32 puanla gösterdik. Daha fazlasını toplayabilirdik ama o dediğim kalite olayı bizde belirli bir grupta var. Her bölgede kaliteli oyuncumuz yok, bazı bölgelerde genç kalitesi düşük ama ileride kalitesi yükselecek oyuncularla oynuyoruz. Anlatmaya çalıştığım olay burası, birazcık kadro kalitesi de tamamıyla kulübün ekonomisiyle ilgili olan bir olay. Sezon başında ne şartlarda transfer yaptığımızı, bütün Kırıkkale kamuoyu biliyor. Beklentiyi çok yükselttik. Takımın, başarılı olması da taraftarı umutlandırdı. Tamam, biz umudumuzu kaybetmedik ama şurada bir anlaşalım, şehir olarak gücümüz bu. Bizim için öncelikli hedefimiz,  Kırıkkale olarak bu ekonomik şartlarda hedefimiz bu ligde kalıcı olmak. Daha sonra ki hedefimiz ilk beş mi olur, yapabiliyorsak daha üstü mü olur gelirse yok demeyiz ama biz bu şartlarda kesinlikle ve kesinlikle her sene böyle devam ettiği sürece, Kırıkkalespor öncelikle bu ligde kalacak. Yapabilirsek bu sene şansımız var mı bana göre var. Onu da sonuna kadar zorlayacağız.”

PLAY-OFF’A KALIRSAK ŞANSLAR EŞİT
“İlk beşe kaldıktan sonra Play-Off maçı için gelecek rakipler konusunda sıkıntı olmadığını ifade eden Baran, "Oranın atmosferi farklı ve bütün şartlar eşit olur. Bir içerde bir dışarda, ondan sonra kazandığımız zaman direkt final maçı oynayacağız. Bizim şampiyonluk şansızımız kalmadı maalesef, olsaydı iyi olurdu ama orayı zorlamamız zordu. Bizim için ilk 5 müthiş bir başarı olur. Onu da yaptığımız zaman orada kalan dört takımın sahaya çıktıktan sonra hiçbirinin diğerinden farkı olmaz. Göreceksiniz oynayacağız. Ben, Kırıkkalespor taraftarından şunu rica ediyorum. Kişilere kızabilirsiniz, bana kızabilirsiniz, futbolcuya kızabilirsiniz, kulüp başkanına kızabilirsiniz, herkese küsebilirsiniz ama Kırıkkalespor'a küsmeyin. Bizim Kırıkkale şehrinin bir gerçeği Kırıkkalespor’dur. Kırıkkalespor’a kızma gibi küsme gibi derdimiz olmaması lazım. Kırıkkalespor, hepimizin kişiselleştirmeyelim. Biz buradan, onlar da tribünden sahip çıksın. Biz o birliği daha önceden yakaladık. Kırıkkalespor taraftarı, bu işin ortağı olup bize destek olursa tam destek olursa, biz inan ilk 5'e kalacağız ve elimizden geleni yapacağız” dedi.
Haber: Ahmet Gökdemir 
 


6227526bc8a48.kirikkalespora-kusmeyin3.jpg

6227526e8d2eb.kirikkalespora-kusmeyin4.jpg

6227527164dd0.kirikkalespora-kusmeyin5.jpg

62275275f30fa.kirikkalespora-kusmeyin2.JPG

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Dünya