Kadına güvenirseniz başarırsınız 

Kadına güvenirseniz başarırsınız 
Şair Nazım Hikmet’in dediği gibi “Kadın; ne o, ne bu, ne köçek, ne hamur yoğuran, ne yatak, ne döşek. Kadın; ayağım, kolum, gözüm, dilim, annem, kız kardeşim, hayat arkadaşım!”

DİDEM DUMAN: “KADININ OLDUĞU HER YER GÜZELDİR. ÇÜNKÜ ORADA İNANMIŞLIK VARDIR”

BİZLER HAYATIN HER ALANINDAYIZ 
Aynı mahallede oyunlar oynayarak büyüdükleri ve çocukluk aşkı Adnan Duman ile 19 yıllık mutlu bir evliliğe ve 2 çocuğa sahip olan Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Didem Duman, kadınların inandığında imkansıza yakın ne varsa her şeyi başarabileceğini söylüyor. Kadınların toplumdaki değerini Gazetekale Magazin Editörü Seda Özdemir ile konuşan Duman, “İş hayatınızda, ev hayatınızda nerede olursanız olun kadına güvenirseniz o işi başarıyla tamamlamış olursunuz” sözüyle kadının gücünü özetliyor.

KORKMADAN “BEN YAPARIM” DEMELİ 
Fabrikalarında çok sayıda kadın istihdamına vesile olan Didem Duman, iş kadınlığı dışında bir anne olarak işçilerin derdini dinliyor, karşılaştıkları sorunların çözümü için onlara yardımcı olmayı da ihmal etmiyor. Duman, “Kadınlar hangi sektörde olurlarsa olsunlar güvenildiğinde bütün işleri başarabileceğine inanıyorum. Sinerji çatısı altında vakıf kurarak kadınlarımızın sosyal alanda daha da aktif rol almasını hedefliyoruz. İstihdam süreçlerinde kadınlarla bizzat görüşüyorum. Gözünde ekmek var diye bir deyim var. Burada çalışan kadınlarımızın hepsi bu deyimin tam karşılığıdır. Kadınlar korkmadan, azimle ve gayretle ben yaparım desinler.”

KADINLARIMIZIN DAİMA YANINDAYIM 
Bugünlere kolay gelmediklerini ve çok zorluk çektiklerini belirten Duman, ne yaşarlarsa yaşasın eşi Adnan Duman’a her zaman inandığını ve başarması için daima destek olduğunu vurguluyor. Kırıkkale’de kadınların çalışabileceği iş sektörünün az olduğunu ifade eden Duman, bu sektörde kadın çalışanların az olması nedeniyle işçi alımı yaptıklarını ve tecrübe aranmadan istihdam sağladıklarını söyledi. Fırsat verdikleri kadınların şuanda çok iyi noktalarda olduklarını belirten Didem Duman, “Hiçbir mesleğe bakmaksızın fabrika içerisinde kadınlarımıza istihdam sağladık. Çünkü bu iş dışarda öğrenilebilecek bir iş değil.”

BİLEKLERİNDE SANAT BİLEZİĞİ OLDU 
Duman, “Ben bu yola kadınların farkındalık oluşturması için çıktım. Başaracaklarına çok güveniyor ve inanıyordum. Kadın çalışanlarımızın sonuna kadar arkalarındayım ve onlarla gurur duyuyorum. Gerçekten de kadınlarımız, hiç bilmedikleri bir sektörde azim ve kararlıklarıyla başardılar. Şimdi herkes bir meslek sahibi, hepsinin kolunda bir sanat bileziği oldu.  Erkek işçilerimizde kadın çalışanlarımıza çok destek oldular ve birbirlerine bir şeyler kazandırdılar. Kadın çalışanlarımız hedeflerimiz üstüne çıktılar. Biz onlarla büyük bir aileyiz. Dediğim gibi kadınlarımız inandığımızda nelerin başarılabileceğini bizlere göstermiş oldular.”

Gazetekale / Özel Haber - Haber: Seda Özdemir 


 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.