Et (@) işareti nasıl yapılır? Klavyede et işareti yapmak (@)

Et (@) işareti nasıl yapılır? Klavyede et işareti yapmak (@)
Sürekli gelişen teknoloji hayatımızın bir parçası haline gelmiş durumdayken, bizler de sık sık bu teknolojiden faydalanmak istiyoruz. Artık eskisi gibi mektup yazmıyor, hatta biraz daha geriye gidecek olursak güvercinle haberleşmiyoruz. Bizler teknolojinin bize sunduğu imkanları değerlendiriyor ve veri aktarımlarını genellikle elektronik posta yolu ile yapıyoruz. Bu bize hem ciddi anlamda vakit kazandırıyor, hem de ücretsiz bir şekilde dünyanın öbür ucundaki insanlarla iletişime geçmemizi sağlıyor. Ancak, i

ET (@) İŞARETİ NASIL YAPILIR?
Diyelim ki, bir iş görüşmesindesiniz veya yeni biri ile tanıştınız ve karşınızdaki kişi size telefon kullanmadığını ve kendisi ile E-posta yoluyla iletişime geçmenizi söyledi. Siz de cebinizden çıkardığınız kağıt ve kalem ile E-posta adresini not aldınız. Heyecanla eve gelip bilgisayarınızı açtınız, güzel bir metin hazırladınız ve göndermek için adres kısmına E-posta adresini yazmaya çalışıyorsunuz. O da ne! E-posta adresinin içinde et (@) simgesi yer alıyor ve siz bunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bu ufak ama can sıkıcı neden yüzünden hayatınızın fırsatı olabilecek bir işi kaçırabilirsiniz veya güzel bir arkadaşlık hiç başlamadan sona erebilir. Merak etmeyin, endişelenecek bir şey yok. Neyse ki biz buradayız. Bu yazımızda sizlere; ‘Et işareti (@) nasıl yapılır? Klavyede et işareti (@) nasıl yapılır? sorularının cevaplarını vereceğiz. O halde anlatıyorum iyi dinleyin.

KLAVYEDE ET İŞARETİ (@) NASIL YAPILIR?
Ülkemizde yaygın olarak kullanılan ‘Q’ klavye üzerinde et (@) işareti yapmak istiyorsanız; space tuşunun sağ tarafında bulunan ‘Alt Gr’ tuşuna basmanız ve parmağınız bu tuşta basılı haldeyken ‘Q’ tuşuna basmanız gerekiyor. Bu işlemin ardından et (@) işaretini yazmış olacaksınız. 

MOBİL CİHAZLARDA ET İŞARETİ (@) NASIL YAPILIR?
Eğer et işaretini mobil bir cihazda yapmak istiyorsanız; telefonunuzun sanal klavyesinin sol alt kısmında bulunan ‘!#1’ butonuna dokunmanız, ardından değişen klavyede beliren et işaretine (@) dokunmanız gerekmektedir. 

Artık, o hayalinizdeki işe başlayabilir veya ömür boyu sürecek arkadaşlıklara yelken açabilirsiniz. Kim bilir belki de, hayatınızın aşkını atacağınız bir E-posta ile bulabilirsiniz.

 

Klavyede derece işaretinin nasıl yapıldığını bilmiyorsanız, buraya tıklayarak öğrenbilirsiniz...
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.