Klavyede derece (°) işareti nasıl yapılır? Derece işareti kısa yolu nedir?

Klavyede derece (°) işareti nasıl yapılır? Derece işareti kısa yolu nedir?
Kimi zaman hava durumu bilgilendirmesi yaparken, kimi zaman ise matematik, geometri, fizik ve kimya gibi sayısal derslerde derece (°) işareti kullanmamız gerekebilir.

Kağıt ve kalem ile derece işaretini yapmak son derece kolay olsa da, klavyeden veya mobil cihazlardan derece işareti yapmak bir hayli zor olabiliyor. Bizler de, klavyeden derece işareti nasıl yapılır? Mobil cihazlarda derece işareti nasıl yapılır? sorularının cevaplarını sizler için hazırladık.

DERECE İŞARETİ NEREDE KULLANILIR?

Dijitalleşen dünyada kağıt ve kalem kullanımı giderek azalmakta. Günümüzde, hızlı ve kolay kullanımı sayesinde elektronik ortamda yazı yazmak, kağıt ve kalemle yazı yazmaktan daha çok tercih edilir bir hale gelmiş durumda. Ancak teknolojinin bazı dezavantajları olabiliyor. El becerisi yerine teknik bilgi isteyen elektronik ortamda, bazı harfleri ve işaretleri yazmak adeta bir çile haline gelebiliyor.

derece-son-001.jpg

Bunlardan bir tanesi de hava durumu ve sıcaklık bilgilendirmesinde veya matematik, geometri, fizik ve kimya gibi sayısal derslerde kullanılan derece (°) işareti. Bir kurşun kalem ile kağıt üzerine yazması çok basit olan bu işareti, klavyeden yapmak oldukça zor. Peki, Klavyede derece işareti nasıl yapılır? Mobil cihazlarda derece işareti nasıl yapılır? Derece işaretinin klavyedeki kısa yolu nedir?

derece-yeni.jpg

KLAVYEDE DERECE İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Klavye üzerinden derece (°) işareti yapabilmek için; space tuşunun sol tarafında bulunan ‘ALT’ tuşuna elinizi basılı tutmanız ve eliniz bu tuşta basılı haldeyken, klavyenin sağ tarafında bulunan rakamlar kısmından sırasıyla 2, 4 ve 8 numaralı tuşlara basmanız gerekir. Bu işlemin sonucunda derece (°) işaretini yazmış olacaksınız.

klavye-derece-isareti.jpg

ANDROİD CİHAZLARDA DERECE İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Andorid işletim sistemli bir akıllı telefonda derece (°) işareti yapmak istiyorsanız; mesajlaşma kısmında bulunan klavyenin sol alt köşesindeki ‘!#1’ butonuna tıklamanız, daha sonra değişen klavyede ‘1/2’ butonuna tıklamanız ve son olarak bu kısımda yer alan derece (°) işaretine tıklamanız gerekmektedir.

klavye-derece.jpg

İOS CİHAZLARDA DERECE İŞARETİ NASIL YAPILIR?

İOS işletim sistemli bir akıllı telefonda derece (°) işareti yapmak istiyorsanız; mesajlaşma kısmında bulunan klavyenin sol alt köşesinde bulunan ‘123’ butonuna tıklamanız, daha sonra değişen klavyede sıfır ‘0’ tuşuna basılı tutmanız ve tuşun yanında açılan küçük pencereler derece işaretini seçmeniz gerekmektedir.

derece-son-002.jpg

APPLE BİLGİSAYARLARDA DERECE İŞARETİ NASIL YAPILIR?

Apple (MAC) bilgisayarlarda derece işareti yapmak istiyorsanız; klavyede bulunan Option (ALT) ve Shift tuşuna basılı tutmanız ve eliniz bu tuşlara basılı haldeyken, klavyenin üst köşesinde bulunan sayılar kısmından 8 numaralı tuşa basmanız gerekir. Bu işlemin sonucunda derece (°) işaretini yazmış olacaksınız.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.