Konutta en yüksek getiri sağlayan ilçeler sıralandı!

Konutta en yüksek getiri sağlayan ilçeler sıralandı!
Endeksa isimli yapay zeka ile yıllık değer getirisi hesabıyla Türkiye'nin en yüksek getiri sağlayan ilçelerini sıralandı.

MAMAK ZİRVEDE

Gayrimenkule yatırım yapmayı düşünenler için Türkiye'nin konut getirisi en yüksek ilçeleri belirlendi. Endeksa'nın büyükşehirleri inceleyerek elde ettiği verilere göre, Türkiye'nin en karlı ilçesi yüzde 8,54 getiri oranıyla Ankara'nın Mamak ilçesi oldu. Mamak'ı sırasıyla yüzde 7,93 getiri oranıyla İstanbul'un Esenyurt ilçesi ve yüzde 7,69 getiri oranıyla Ankara'nın Altındağ ilçesi takip etti.

1426685.jpg

İSTANBUL ESENYURT VE ANKARA ALTINDAĞ İKİNCİ

İstanbul'un Esenyurt ilçesi, yüzde 7,93'lük getiri oranıyla Türkiye genelindeki en yüksek getirili ikinci ilçe olarak belirlendi. Esenyurt'ta ortalama satış fiyatı 1.923.790 TL iken, aylık kira geliri 11.680 TL olarak kaydedildi. Ankara'nın Altındağ ilçesi ise yüzde 7,69'luk getiri oranıyla listenin üçüncü sırasında yer aldı. Altındağ'da ortalama satış fiyatı 2.071.440 TL iken, aylık ortalama kira geliri 12.199 TL olarak hesaplandı.

esenyurt-konut-projeleri-2018-3.jpg

BÜYÜKŞEHİRLERİN GELİŞMİŞ İLÇELERİNDE GETİRİ ORANLARI DÜŞÜK

Büyükşehirlerin gelişmiş ilçelerinde satış fiyatlarının yüksek olması, getiri oranlarını düşürdü. Özellikle İstanbul'un merkezi ilçelerinde konut yatırımı yapanlar, daha düşük getiri oranları ile karşılaştılar. Endeksa'nın bölge analizi üzerine yapılan çalışma, konut alımı yapmayı düşünenler için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Yatırımcılar, getiri oranlarını dikkate alarak konut tercihlerini yapabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.