En iyi Hint Filmleri

En iyi Hint Filmleri
Oldukça hareketli müzikleri ve eğlenceli danslarıyla zaman zaman izleyenlerin içini kıpır kıpır, neşe dolu yapan zaman zaman ağlatan Bollywood sinemasından en iyi 10 Hint filmi önerisini sizler için sıraladık.

Filmler IMDBb puanına göre sıralanmıştır.

10- I HATE LUV STORYS (2010)- IMDB: 5,6
Listemizin 10. sırasında yer alan filmimiz tam bir romantik komedi. Filmde Simran, klişeleşmiş romantik komedileri seven hatta içinde yaşayan bir kadındır. Hayatında her şeyin yolunda olduğunu düşünür. Mükemmel erkek tanımının karşılığı olarak gördüğü Raj ile nişanlıdır ya da o öyle düşünmektedir. Bir gün karşısına aşk hikayelerinden nefret eden biri olan Jay çıktığında bildiği her şeyi unutur. Bütün kızlara mavi boncuk dağıtan Jay etrafında dolaştıkça Simran yavaş yavaş ona aşık olur.

 

 

 

9- MERE BROTHER Kİ DULHAN (2011)- IMDB: 5,9
Listemizin 9. Sırasındaki film ‘I Hate Luv Story’den de tanıdığımız Imran Khan’ın başrolünde olduğu eğlence ve aksiyon dolu bir film.  Filmde Kush’un abisi 5 yıllık sevgilisinden ayrılır ve Kush’a abisine gelin bulma görevi verilir. Kush birçok kızla tanışır ve en sonunda abisine uygun bir kız olduğunu düşündüğü Dimple’ı bulur ve abisiyle tanıştırır. Tam düğün hazırlıkları başlarken Kush ve Dimple birbirlerine aşık olurlar ve düğünden önce kaçmaya çalışırlar.

 

 

 

8- ROCKET SİNGH: SALESMAN OF THE YEAR (2009)- IMDB: 7,5
Listemizin 8. sırasında Hint Sinemasının bilindik temasının dışına çıkılarak iş dünyası ve peşinde dönen türlü kurnazlıkların ele alındığı bir film var.  Filmde üniversiteden yeni mezun olan Harpreet Singh Bedi iş arayışına girer ve bulduğu işte şirketin diğer çalışlarının birbirlerinin ayağını kaydırmaya çalışmak için türlü oyunlar oynadığını görür. Müşterilerle yaşanan sorunları ve şirketteki bu karmaşayı çözmeyi kafasına koyar.

 

 

7- LİFE OF PİE (2012)- IMDB:7,9
Listemizin 7. Sırasında yer film yalnızca dünya çapında oldukça sükse yapmış olan Life of Pi. Filmde Pi adındaki genç ve ailesinin bir hayvanat bahçesi vardır. Babasının çok para kazanma arzusu ile hayvanları Kanada’da satmak üzere bir kargo gemisi ile yola çıkarlar. Fırtına sonucu batan gemiden bir sırtlan, bir bengay kaplanı ve bir zebra ile Pi hayatta kalırlar ve yolculuğa devam ederler. Diğer hayvanları öldüren kaplanla baş başa kalan Pi hem okyanusun ortasında dev dalgalarla hem de kaplanla mücadele eder. Zamanla birbirlerine alışan Pi ve kaplan dost olurlar ve yolculuklarına devam ederler.

 

 

6- MY NAME İS KHAN (2010)- IMDB: 8,0
Listemizin 6. sırasında yer alan film dünyadaki islam algısını ele alıyor. Filmde her şey Rızvan Khan’ın annesi ölümünün ardından Amerika'ya kardeşinin yanına gitmesiyle başlar. Rızwan asperger sendromlu biridir. Hastalığı yüzünde insanlarla sosyal etkileşime giremeyen, davranışları yanlış anlaşılan Rızwan yetersiz iletişim becerileriyle Amerika’da tutunmaya çalışır. Bir gün kuaförlük yapan Hindu bir kadın olan Mandira ile tanışır ve evlenirler. Aynı evin içinde iki farklı din yaşayıp birbirlerine saygı duyarlarken bir gün asker olan Amerikalı komşuları Irak’ta savaşta ölür ve Müslüman olan Rızwan ile ailesi çevresindekiler tarafından dışlanmaya başlar. Olaylar büyür ve ülke çapında bir hal alır. Rızwan, sırf Müslüman olduğu için dışlanmaması gerektiğini, kendinin ve ailesinin bu olaylarda bir suçu olmadığını söylemek için Amerika başkanına ulaşmak ister.

5- SLUMDOG MİLLİONAİRE (2008)- IMDB: 8,0
Listemizin 5. Sırasında yer alan film Hindistan’da yaşayan yoksul bir gencin milyonerlik hikayesini anlatıyor. Filmde Jamal Malik gecekonduda yaşayan yetim bir çocuktur. Katıldığı bilgi yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına son bir soru kalmıştır. Jamal, yarışmanın ilk gecesi bu kadar yoksul ve eğitimsiz birinin böyle büyük bir başarı elde edemeyeceği şüphesiyle tutuklanır. Fakat yarışmadaki her sorunun cevabıyla o gece Jamal'ın gerçek hikayesi ortaya çıkar.

 

 

 

 

 

4- QUEEN (2013)- IMDB: 8,2
Listemizin 4. sırasında nişanlısı tarafından terkedilen ve daha sonra kendini keşfeden Rani’nin hikayesi anlatılıyor. Rani, düğünden bir gün nişanlısı tarafından terkedilir. Rani, aile baskısı ve ataerkil toplum yapısının etkileriyle bulunduğu ortamdan kaçmak ister. Nişanlısı ile planladıkları balayına yalnız çıkmaya karar verir. Tek başına çıktığı bu yolculukta hem yeni arkadaşlar edinip hem de farklı kültürlere şahit olurken kendini de keşfetmeye başlar.

 

 

 

3- UDAAN (2010)- IMDB: 8,2
Listemizin 3. Sırasında Udaan filmi yer alıyor. Filmde, Hindistan'ın en iyi yatılı okullarından birinde okuyan Rohan ve 3 arkadaşı, okuldan kaçıp sinemaya giderler ve bu sebepten okuldan atılıp evlerine dönmek zorunda kalırlar. Annesi yıllar önce ölen Rohan babası ile de 8 yıldır görüşmemiştir. Babasının yanına döndüğünde ise bugüne kadar hiç görmediği bir kardeşi olduğunu öğrenir. Yazar olmak ve edebiyat fakültesinde okumak isteyen Rohan için babasının çok farklı planları vardır. Rohan içine düştüğü bu yeni dünyada tutunmaya çalışırken, amcası ve yeni arkadaşlarıyla birlikte kendi iç dünyasına doğru bir yolculuğa çıkar.

 

2- BLACK (200)- IMDB: 8,2
Listemizin 2. sırasında tam bir dram örneği olan, izleyeni yer yer ağlatan yer yer güldüren bir film bulunuyor. Filmde kör ve sağır doğan Michelle çevresindeki kimse tarafından anlaşılamıyor. Ailesi Michelle'i akıl hastanesine göndermeden önce bir öğretmen tutup şanslarını denemek istiyorlar. İlk başlarda öğretmeniyle hiç anlaşamayan Michelle’de zamanla gözle görülür bir fark ortaya çıkar. Öğretmeni her ne kadar kaba bir tutum sergilese de eğitime devam ederler ve Michelle öğretmeni sayesinde üniversiteyi kazanır. Fakat sonraları öğretmen alzeheimer olur ve Michelle ile ilgilenemeyecek hale gelir. Sıra Michelle’dedir. Öğretmeninin kendine öğrettiklerini ona yeniden öğretmek için bir mücadeleye girişir.

1- PARİYERUM PERUMAL (2018)- IMDB: 8,7
Listemizin 1. sırasında yer alan film Hindistan’daki kast sitemine bir eleştiri niteliği taşıyor. Filmde Pariyan, kendinden üst bir kasta mensup olan sınıf arkadaşı Jothi’ye aşık olur ve hatta ikili yakınlık kurar. Aralarındaki kast sorunu yüzünden Pariyan’ın aşkı aile üyeleri tarafından onaylanmaz. Aşkı yüzünden ailesi tarafından dışlanan ve hor görülen Pariyan’ın başına türlü türlü olaylar gelir. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.