20 bin öğretmen ataması yapılacak

20 bin öğretmen ataması yapılacak
Ankara Valiliği Eğitim Tesisleri Toplu açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması yapacağız” dedi.

20 BİN ATAMA YOLDA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da katıldığı Eğitim Tesisleri Toplu Açılış Töreni’nde, atama bekleyen öğretmenler için müjdeli haber verdi. Erdoğan, “Önümüzdeki aylarda 20 bin öğretmen ataması yapacağız.” dedi. Normalde ortalama 90 kişiden oluşan sınıf mevdunun 30 kişiye düşürüleceğini belirten Erdoğan, “Türkiye eğitim altyapısını en hızlı geliştiren, en hızlı yenileyen ülkeler arasında yer alıyor.” dedi.

“ÜLKEMİZE YAKIŞMAYAN UTANÇ TABLOLARINA SON VERDİK”
Yapılan yatırımlarla Türkiye’ye yakışmayan bir utanç tablosuna son verildiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada; “Biz kırtasiye kuyruklarında kitap beklerdik. Biz şimdi kuşe kağıtta kitapları sıraların üzerine koyuyor, öğrencilerimize teslim ediyoruz. İlk ders zilinin çalması ile tüm ders kitapları sıralarında çocuklarımızı bekliyor. Saatlerce yürüyerek köy okullarına gitmiyor, istisnalar dışında kapılarına kadar gelen servislerle gidiyor. Büyükşehirlerden, ilçelerimize kadar okullarımıza kütüphane kazandırmak için çalışıyoruz. 29 bin kütüphane ve 2 bin 750 dijital kütüphane ile hizmet sağlıyoruz. Kara tahtalar yerini, etkileşimli tahtalara, 90 kişilik sınıflar 30 kişilik sınıflara yerini bırakıyor. 18 yılda yaptığımız yatırımlarla ülkemize yakışmayan utanç tablolarına son verdik. Türkiye eğitim altyapısını en hızlı geliştiren, en hızlı yenileyen ülkeler arasında yer alıyor.” ifadelerini kullandı.


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.