Öğretmenler günümüz kutlu olsun

Mustafa Kemal Atatürk’ün baş öğretmenlik unvanını resmi olarak aldığı tarih 24 Kasım 1928'dir. Bundan dolayı ülkemizde her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da aynı heyecanı yaşamaktayız. Bu vesile ile tüm Öğretmenlerimizin Gününü Kutluyorum. Öğretmen olmak kalemini ustaca kullanan bir ressam olmak gibidir.

whatsapp-image-2023-11-23-at-10-20-01.jpeg

Boş bir sayfaya geleceği inşa etmektir aslında. Hayallerinin en ince ayrıntılarını, renklerin uyumu içinde çizebilme yeteneğini göstermektir. Bunu yaparken yaşayacağı zorlukların üstesinden gelecek sabrı ve emeği verecek ustalıktır öğretmenlik. Hayal etmek herkesin işi olsa da hayallerini resmetmek öğretmenin işidir. Bütün öğretmenler bunu bilirler ve yaptıkları işin zorluklarına severek katlanırlar.


Sayfasını renklendirirken kağıdı yıpranmasın diye yumuşak fırça darbelerini kullanır. Naif bir hareketle şekillendirir resmini. Bu resim onun kalıcı eseridir. Resmini çizerken hayal gücünü ve becerisini sonuna kadar kullanır. Öyle ki çizeceği resimde gök yüzünde uçan kuşun kanatlarından eminliğini ve yüksekte olmanın gururunu yansıtabilir. Bahçesinde bulunan ağaçların tomurcuk açmaktan duyduğu mutluluğu gösterecek ustalığı sergiler. Sokakta oynayan çocukların gözlerindeki umudu ustaca kağıda dökebilir.

whatsapp-image-2023-11-23-at-10-19-09.jpeg

Öğretmen, öğrencisinin yaşayacağı mutlu günleri hayal eder ve bu bilinçle hazırlar onu geleceğe. Bu durumun hassasiyetini bilir ve gereken özeni fazlasıyla gösterir. Öğretmen olmanın en güzel yanı kan bağı olmayana can bağı ile bağlanabilmektir. Bu sorumluluk bilinci ile örnek olabilmektir. Sürekli gelişen ve kendisi ile birlikte öğrencilerini de geliştiren bir birey olmanın gururunu yaşamaktır öğretmen olmak.


Mutluluğu onların başarısında bulan bir eğitim neferidir öğretmen. Bu neferlerden oluşan kocaman bir ordu ülkemizin geleceğini inşa etme görevini layıkıyla yapmaktadır. Bende bir öğretmen olarak şahsımın ve kurumumun adına tüm meslektaşlarımın gününü kutluyorum.

Öğretmen olmanın onur ve gururunu, insan olmanın faziletiyle birleştirmiş tüm öğretmenlerimizi saygı ile selamlıyorum. Baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere üzerimizde emeği olan tüm ebediyete göç eylemiş öğretmenlerimizi de rahmetle yad ediyorum.
Öğretmenler günümüz kutlu olsun...

Bu yazı toplam 114 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Berat Doğan Arşivi