Aysun Sertdemir

Aysun Sertdemir

Doğru insan

Doğru insan, bizim doğrularımıza göre şekil alır. Zevklerimiz, hobilerimiz veya dünyaya bakış açımıza uygun kişiler doğru insanı seçme de biz fark etmesek bile etkilidir.

İnsandır bu dünya da hep bir diğer yarısını arar, durur bir yapbozun diğer bir parçası gibi eşini bulmaya çalışır bulunca tamamlanacağını düşünür. Ama bazen büyük yanılmalar olur. Bu yüzden herkes hayatının büyük bir bölümünde doğru insanı aramıştır veya da aramaktadır.

Doğru insan kişinin karakteriyle çok çok ilgilidir; iyi davranışlar sergilemesi veya merhametli olması, sadık olması gibi daha sayacağımız onlarca yüzlerce özellikle beraber kişinin ruhuyla da bütünleşeceği için oldukça önemlidir.

İnsan 'kader' nasip' kavramlarının çemberinde dönüp durur varlığını bilmekle beraber hayatının hemen hemen her döneminde o kişiyle mucizevî bir kavuşmanın hayalini kurmaktadır. Tabii ki de doğru kişiler için söylenmiş.

Hayat yolculuğumuz da her insan için karşımıza sadece iyi doğru insanlar çıkmayacak, asla yanlış insanlarla da karşılaşacağız. Kötü anılarımız olacak büyük sarsılacağız belki ama Allah bir gün senin için yürü ya kulum diyecek ve sen yeniden yeşereceksin. Bizi yoran ve inciten insanlar doğru insanların kıymetini bilmemize çok yarayacaktır.

Doğru insanları, iyi insanları bulmak baya çok zordur, yerin altında ki elmas gibi çok çok değerlidir. Onları bulduğumuz zaman sımsıkı sarıp sarılmalı bir ömür bırakmamalıyız.

Bunu bir sevgili, eş olarak adlandırdığımız kadar içinde Dost, Arkadaş, Sevdiğin insanlar yakın arkadaş vs. olarakta adlandırmak gerekirse;

Pek çok insan iyi ve doğru insan olmak ile kendini kullandırmak, salak olmak gibi şeyleri birbirine karıştırırlar. Aslında bu kişiler içlerinde fesatlık barındıran ve kötülük yapmayı akıllı olmak, cin fikirli olmak sayan kişilerdir.

Bu insanlar hayatları boyunca ne iş yerinde ne aile yaşamında ne de arkadaş çevresinde mutlu olamazlar, ağızlarından hiçbir şekilde güzel düzgün sözler çıkmaz. Kendileri gibi biri ile kendilerinin de yaşamak isteyip istemeyeceğini sorgulamaları gerekir.

İyi insan olmak salak olmak değil, erdemli olmak demektir. Haksızlık karşısında susmamak demektir. Yoksulun, ezilmişin, hayvanların haklarını korumak demektir. İnsanlara ön yargılar olmadan bakabilmek demektir.

Hayatın getirdiği zorluklar ve insanların ön yargıları karşısında güçlü kalmanız dileğiyle.

Bu yazı toplam 14 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aysun Sertdemir Arşivi