Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Hayır yaparken çalanlar!

     Bu güzel coğrafya neler gördü neler. Hainler, rüşvetçiler, hırsızlar, zimmetine para geçirenler, görevini kötüye kullananlar, makamını kullanarak para kazananlar, çıkarcılar, gördüklerine ses çıkarmayanlar, haksızlıkların üstünü örtenler ama bunu ilk kez duyduğunda şok olmuştum birde hayır yaparken kazananlar varmış bizim bu güzel ülkemizde.
     Dernekler, vakıflar ve aracı kurumları kullanarak ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımların mali değerinin üzerinden yapılan antlaşmalara (pazarlıklara) göre yaptığı yardımın üzerinde fatura alarak devletimize vereceği vergiden düşerek para kazanların olduğu kulaklarımıza kadar geldi.
     Bu isnat kesinlikle, ihtiyaç sahibini gözeten, yardım etmeyi ibadet kabul eden kurumlarımız ve gönüllü insanlarımız canı gönülden yardım yapan vatandaşlarımız itham dışı olmakla beraber yaptıkları hizmetleri pür dikkat takip ettiğimiz ve takdirlerimizi sunduğumuz kardeşler dahil değildir.
     Demem o ki; ahlak konuşanlarla, ahlakı yaşamları asla ve asla karıştırmadığımızdır. Topluma şirin görünen, isminin dillerde dolaşmasından haz duyan, insanların kendi karşılarında kırk büklüm bir çare duruşlarından tatmin olanların bu sahtekarlıkları elbette bugün ceza olarak karşılık bulmasa da bizim inancımız gereği bir gün cezanın verileceğine olan İnancımız tamdır Elhamdülillah.
     Duam odur ki inşallah cezalarını dünyada bulurlar. Allah'ın verdiği ceza hiç kulun verdiği ceza ile kıyaslanabilir mi. Elbette kıyaslanamaz. Bu tip insanlar en kısa zamanda hatalarını anlarlar ve tövbe ederler ve bu düştükleri yanlış davranışın içine bir daha son nefesine kadar girmezler duasındayım.
     Benim anlamakta zorlandığım bu tip hayır yapanların hayırlarını kabul edip bu yanlış harekete prim veren inancı görünen İslam’ın yüzkaraları. Hayır yapıp Rabbi’nden rahmet ummayı haram işleyerek  elde etmeye çalışmaları. Bu tip davranışlar ile yardım kuruluşları yanlış (haram) kapısını sonuna kadar açmakta inandıkları Rablerine asi bir yaşam felsefesini kabullenmiş olmaktalar.
     Servetin yerinde, kazancın iyi, maddi sıkıntın yok, gayrimenkuller tamam daha neyin peşindesin kardeşim. Karnın doymuş gözün doymuş çalarak daha nereni doyurmaya çalışıyorsun. Bunu kazanç kapısı haline getirip üzerini kapattığınız bu yanlış davranış insanlar içerisinde sana belli bir zaman itibar sağlayabilir. İnancın varsa ya toprağın altı.
     Mal da yalan, mülkte yalan, koltukta yalan, makamda yalan. Hadi biraz daha oyalan bakalım. Ne anlatmak istediğimi siz anladınız.

 

Bu yazı toplam 8 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi