Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Siyasiler umutlar kaybettirilmemeli

     Yarınların planlanması, iletişimin geliştirilmesi, diyalogların artırılması, değer yargılarının ön planda tutulması, ekonomik gelişmelerin planlanması, siyasi düşüncelerin yaşanması, fikirlere değer verilmesi ve birlik, beraberlik, kardeşlik duygularının bedenimize hakim olması gereken bir zamandan geçmekteyiz.

     Ülke olarak orman yangınları ile mücadele verdiğimiz şu kritik günlerde birlik beraberlik duygusu ile günlerimizin geçirilmesi gerektiği bir zaman diliminde yaşanan olumsuzlukların sürekli dile getirilmesi, yapıcı eleştirilerin bir köşeye atılıp saldırı kültürü ile diyalog kurma çabaları kutuplaşmaları artırdığı gibi bizlerinde umutlarını yok etmekte yarına olan güvenleri ortadan kaldırmaktadır.

     Bu makalemiz bütün siyasi partileredir. İftira boyutuna varan medya önünde ki tartışmalar, karalamalar seçmeni etkileşimsiz bırakmaktatır. Seçmen olarak bizlerin, koltuk derdinde ki bürokrat ve siyasileri pohpohlamak yerine fikirlerimiz ile onlara hakikatleri dile getirme gayretlerimiz olmalıdır.

     Cennet ülkemiz çayır çayır yanarken siyasiler olarak Sosyal Demokratları, Muhafazakarları, Milliyetçileri ve dört eğilimi temsil ettiğini iddia eden siyasi partilerin bir birleri ile olan iletişimleri tüm seçmenleri derinden yaralarken, Ülkemiz üzerinde kirli emelleri olanlara açılan fırsat kapıları vatanımıza yapılması muhtemel saldırılara kapı aralamaktadır.

     Partilerin bu tür yaklaşımları seçmen kitlesinin siyasete olan güven endeksini neredeyse sıfıra indirgemiş, siyasilere olan güven, bağlılık ve yakınlığın tamamen ortadan kaybolmasına sebep olmuştur.

     Seçmen kitlesinin gündemi siyasilerin gündeminden çok çok uzaklaşmış, bürokratlarımızın hedefleri değişmiş, basit işlerin bile siyaset aracılığı ile halledilir olması çok gülünç bir durum olmuştur. Siyasetçilerimizin akraba ve kendilerine yakın isinler ile iş görme çabaları liyakatin gözetilmemesi, adama göre iş bölümü yapılması bunların göz ardı edilemez delillerinden başka bir şey değildir.

     İktidarı eleştirenlerin de, iktidarı ele geçirdiklerinde uygulamanın değişmemesi seçmenin ahmak yurduna konulduğunun açık delili olarak göz önünde durmakta ve siyasilerimizin konumlarını basitleştirmektedir.

     Sonuç olarak siyasetin güven endeksinin yükseltilebilmesi için temsil edilen misyonların değer yargılarına göre yaşamak, iletişim kurmak, diyalog içerisinde olmak, hataların ber tarafı için gayret sarf etmek, fikirsel ve dünyevi bazda paylaşımcı olmak, değer yargılarını hayatımıza hakim kılmak tek çözüm yolu gibi önümüzde durmakta. Sevgilerle…

Bu yazı toplam 9 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi