Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Sayın Başhekim, yazıklar olsun sana!

     Bir sağlık çalışanı olarak içinde bulunduğumuz durum, çalışma şartlarımız Sağlık Bakanlığımızın genelgesi ile belirlenmiş olup, birçok kamu kurum ve kuruluşunda esnek çalışma saatleri uygulanırken, kronik hastalara izi verilirken Sağlık Bakanlığı çalışanlarından kronik hastaların işe mecburi kılınmaları, esnek çalışmanın olmaması, buda yetmiyormuş gibi emeklilik ve izinlerin kapatılması yetmiyormuş gibi, psikolojisi tamamen bozulmaya yüz tutmuş mesai arkadaşlarımın bir birlerine yardımını reva gören o kendini bilmez hadsiz, koltuğa oturduğunda ne oldum delisi olmuş Başhekim bozuntularını şiddetle kınıyorum.
  Bir çok kez amirleri tarafından mobinge maruz kalan bir Sağlık çalışanı olarak Kumluca Devlet hastanesi Başhekiminin yıllarca özveri ile devletine hizmet etmiş bir hemşireye öğretmenlerin bile ilk okul çocuklarına uygulamadığı bir ceza şeklini çalışanına uygulaması esef verici.
     Demek oluyor ki sen ne kadar özveri ile çalışarsan çalış, yaptığın iş doğru olsa bile idare tarafından yanlış anlaşıldığında hakaret, mobing, ceza ve sürgün gibi bir çok uygulama ile karşılaşabileceğimiz aşikar görünmektedir.
     Biz Sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğu işlerini severek, hizmet aşkı ile aldığını helal ettirme arzusu taşıyarak gösterdiğimiz gayretin faturası bu olmasa gerek. Şuan da bile İdarecilerin genelinin çalışanlarında sonra işe gelmesi, mesai mefhumuna dikkat etmemeleri, keyfi uygulamalar içerisinde olmaları zaten İdareci gözünde bir sağlık çalışanının değerini fazlası ile ortaya koymakta.
     İdareciler şunu iyi bilmeli ki, bir çoğumuz sizlerden daha çok vatanperver, halkına aşık, içinde çalışma şevki buluna, helal lokma kazanıp helal lokma yeme gayreti olan bireyleriz. Kanunlar çerçevesi içerisinde görevlerinizi yapınız. Keyfiyet içine girdiğinizde birileri sizlere ne olur diye sorar.
     Kimsin sen kim. Yasal çerçeve içerisinde görevini yapanların dışında keyfi uygulama içerisinde olanlara iş bu soruyu tekrar tekrar sorarlar. Kimsin sen kim.
     Başhekim görevden alınsa bile kırılan gururumuz, incinmiş kalbimiz, yorgun bedenimiz, kaybolmuş çalışma azmimizi nasıl yerine koyacaklar. Kalp kırmak bu kadar kolay mı? Empati yapmanızı istiyorum sayın idarecilerim birileri sizlere böyle bir uygulama içine girse ruh haliniz nasıl olur.
     Peki, bizlerin ruh halini mi sorup öğrenmek istiyorsunuz? Yazıyı baştan tekrar sonuna kadar okuyun, anlamadıysanız bir daha okuyun hani sizler idarecisiniz ya.

Alaattin Güneşer

Bu yazı toplam 2 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi