Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Ölümüne sevmek

     Ne güzel şeydir sevilmek; değer verilmek, dinlenmek, saygı görmek, akıllarda olmak, sürekli hatırlanmak, karşılık beklenmeksizin sorulmak, uğrunda canların feda edilmesi, emirlerinin sorgulanmadan yerine getirilmesi, uğruna memleketlerin terk edilmesi, yaşantınızdan fedakarlık yaparak biriktirdikleriniz ile onu ziyaret. Ölümüne sevilmek ve teslim olmak. Sürekli etrafında pervane olan insanlar, acaba bana da bir şeyler söyler mi diye insanların gözlerinin içine bakması. Ayrı kalmanın acı verdiği, görülmediğinde bedenin sıkıntılara büründüğü bir sevda.
     Bir gün Cebrail (as) Rabbimize sorar; en sevdiğin kulun Habibin Muhammed Mustafa değil mi yarabbi hayatı sıkıntılar ile geçti. ''HEM ÖKSÜZ,HEM YETİM,ÇÖLDE DOĞDU,HEM FAKİR,NE KADAR IZDIRAP VARSA ONUN ÜSTÜNE YAĞMUR GİBİ YAĞDI,DEDESİ ÇOCUKKEN VEFAT ETTİ,YETİM OLARAK AMCASINI YANINDA KALDI'' ona hiç gün yüzü göstermedin neden dedi, Allah'u Teala benden başkasından bir şey ümit etmesin diye sevgileri kalbinden söküp aldım, kalbinde  sadece ben kalayım diye buyurur. Aşk böyle bir şey işte. Aşk büyük olunca kıskançlıkta büyük olur buyurmuş işinin ehli olanlar.
    Seven sevdiğinden başkasını düşünemez ki. Kalp bir hazinedir beden isimli viranede. Beden sadece bir yıkıntıdır, orada ki hazine kalptir, ruhtur. yaşadığınız hayat ta neyi överseniz hakikatte övülen Allah'tır, güzel olan odur, seven odur, sevilen ise odur.
    Selimiye camiine bakıp ta ne kadar güzel bir cami, ne kadar ince işçilik kullanılmış, taşlar ne kadar zarif, plan ne kadar mükemmel olmuş dediğinizde hayran kaldığınız bakmaya doyamadığınız aslın da Selimiye camii değil Mimar Sinan'dır. Konumuzun daha anlaşılır olabilmesi için örneklemek istedim. Selimiye Cami’sinde kullanılan malzemeler doğanın bir çok yerinden getirilmiş Mimar Sinan  bunları birleştirince Selimiye Camii ortaya çıkmıştır.
     Dünyamızda ne kadar güzellik var ise tamamı bize Allah'ı işaret etmekte. İnsan sevildiği halde sevdiğini aramalı ve sınırsız bir sevgi ile ona bağlanmalıdır. Her şeyin aşırısı zarardır ama sevginin karşılıksız aşırısı kıymetlidir. Allah Peygamberine Habibim demiş ise, Habibi yaratıcısına Rabbim diye karşılık vermiş ve bunca sıkıntıların rahat bertaraf edilmesi sağlamıştır vesselam.
 

Bu yazı toplam 3 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi