Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Huzur

     
     Ne büyük bir kelime HUZUR. Çok tarif eden olmuş kelime anlamını. Tarif eden çok yakalayan neredeyse yok. Huzur sıhhatten önemli derler büyükler, elbette öyledir. Huzur kelimesine farklı bir anlam yüklemek bakış açısını değişik yönlere çekme amaçlı bu yazıyı kaleme alma gereksinimi hasıl oldu.
     

Bir kasım ayında gül fidanına baktığınızda içinizi pek açmaz, gördüğünüz dikenden ve şekilsiz dallardan başka bir şey değildir lakin aynı fidan baharda açınca içiniz bir ayrı neşelenir bakışınız bir ayrı güzel olur gül dalına değil mi. Halbuki huzur denilen şey kasım ayında şekli bozuk ve dikenli bir dalına bakıp baharda ki gülü görebilmektir aslında. Yakaladığın bu düşüncenin hayata dönmesinin adı olsa gerek huzur.
   

 Huzur Zümrüdüanka kuşu gibidir adı var kendi yok ortalıklarda. İçinde yaşayamadığın senin olmayan şeylerle doldurduğun gönlünde Zümrüdüanka kuşunun yeri ne kadar peki. Sen sende ara sende bul sende ne varsa bir başkasında bulamazsın sende olmayanı.
   

 Bazı dostların vardır gösterişsizdir, nerede ağırlanacaklarına ve nerede yatacakları pek önemli değildir onlar için, afra tafra yapmazlar, ağırlaması kolaydır, mütevazıdır masraflı olmaz, onu unuttuğunuz zamanda korkmazsınız kırılır incinir diye, mütevazıdır bilirsiniz kafasına takmayacağını, kum gibidir sessiz ve sakin. Sel gelirken herkes görür ama kum sürüne sürüne alttan gelir, sel gittiğinde yıkarak gider kalan gene kumdur bilirsiniz tarlan olur, evin olur, bahçen olur sonunda bilirsiniz.
   

 Gönül kıranlarda gönül rahatlığı olmaz, inancı olmasa bile kalbe saygı duyacaksın. İnsan sevdiğini anar, andığını da sever gönlü ve kafası rahatlar. Sevdikçe sevilir, sevildikçe değerlenir ve değer verir. Eskiler derki ağızdan çıkan kulağa gider, kalpten çıkan kalbe gider. Huzur denen şey kalptir kalp. Orayı kırmak huzuru kaybetmektir, huzurun kaybı her şeyin kaybı anlamındadır.
   

 Kıymetli günlerin yaşandığı seven kalplerin rahat olduğu bir zaman dilimi içinden geçmekteyiz. İnanın bu günler çok çabuk geçecektir. Huzur İslam’dır demek çok güzeldir ama huzurun İslam’da olduğu bilinci ile hayatına devam etmek yani beden dili ile yakınlarımız ve çevremizle bu paylaşmak bizleri seyredenlerin bile kalp rahatlığını hissetmesi, huzuru yakalamasıdır.
     

Her nereye gidersen git içinde huzurun yoksa; sağlığın yok, ailen yok, malın yok ve Sen yoksun…..Vesselam 

     

Bu yazı toplam 2 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi