Alaaddin Güneşer

Alaaddin Güneşer

Hiç dinmeyen gözyaşları

     Bilir misiniz; göz yaşı Allah'ın rahmetidir, Allah onu sevdiği kulunun gönlüne koyar buyurmuş Peygamber Efendimiz oğlu İbrahim’in vefatında. Bu sözü Hz Ali Efendimiz Gözyaşı gözlere sürülen en güzel sürmedir buyurarak pekiştirmemiş midir.
     Amcası Ebu Talip ölmüş sadece üç gün sonra Hatice'si ölmüş gözlerinde yaş var. Hatice annemizi defnederken kızı Fatıma'ya dönecek ey kızım anana hiç rahat ettiremedim diyecek gözlerde gene yaş var. İki yıl sonra dayılarının yanına Taife gidecek giderken gözlerinde yaş alay edilerek kendisiyle, taşlanacak dönerken gözlerinde yaş olacak. Mekkeliler’in alay içerisinde yıllarca eziyet ettiği bir şekilde beldesine dönmek üzere çıkarken gözlerinde yaş.
     Medine'ye geldiğinde Kuba Mescidinin temelleri atılırken, kendisini misafir etmek için sıraya giren Ensarı’nın kendisine olan sevgisini görünce gözlerde gene yaş. Sahabesinden Hz. Saad Bin Muaz, sen şu denize dal bizde dalalım diyen kendisine bağlılık aşkını dile getirdiğinde gözlerde gene yaş. Yer ehlinin ve kıyamete kadar Müslümanların kıskanacağı 313 yiğidin Bedir'e giderken Hz. Ömer'in biz senin elinde çekilmiş bir kılıcız ister istediğini kes istersen elinde tut sözünü duyduğunda gene gözlerden akan yaş. 
     Bedir savaşı bitmiş imanın kazandığı savaşın sonunda 70 müşrik rehin alınmış ve Müslümanların sevinç naraları semayı titretirken onun gözünde gene yaş. Amcası Hz. Abbas'ın elleri bağlı halde amcamın iniltisi beni sabaha kadar uyutmadı ellerini çözseniz olur mu derken gözlerinde yaş. Sen iste yeter ki sen iste denilip amcasının ellerinin çözüleceği mutluluğunu tam yaşayacak bir sahabe elinde bir gerdanlık ile içeri girecek, gerdanlık kızı Zeynep'ten geliyor, gerdanlık karşılığında eşi Hz. Ebul As'ın serbest bırakılması isterken Hatice'sin gerdanlığını görünce  gözlerinden hiç yaş eksil olmayan bu yüce gönül. Bir genç kız utangaçlığında kolyeyi kızım Zeynep'e geri gönderseniz Ebul As'ı serbest bıraksanız olur mu diye ashabına rica ettiğinde sen iste olmaz mı sözünü asabından duyarken gözlerinde gene yaş.
     Bedir dönüşünde evine hiç uğramadan Hz Osman'ın evine gidip kızı Rukiyye'sinin cansız bedeni bulup ağlar bulduğu  Hz Osman'ın seninle bağım kesildi sözünü işittiğinde Kızım Ümmügülsüm ile seni nikah edeceğim diyerek ölen kızına üzülen ve Osman'ını teselli ederken, kızını kendi elleriyle toprağa verirken gözlerinde gene yaş.
     Bir yıl sonra Uhut var. Ensar’ın her evinde acı var. Kendi bedeninde acı var. Amcası Hz Hamza'nın bedeni parçalanmış ciğerleri sökülmüş. Hz Hamza'nın bedenini Safiye anamız görmesin diye oğlu Zübeyir'e durdur ananı Hamza'yı böyle görmesin derken gözlerde yaş. Amcasını bu vaziyette gördüğünde ellerini sema açıp dua edecek yanında bulunan Ebu Talha diyor ki yandınız Mekkeliler yandınız Peygamber kanı akıttığını, akıtılmasının ne anlama geldiğini şimdi göreceksiniz artık diye beddua beklerken o Allah'ım bilmiyorlar kavmimi bağışla diye Rabbine dua ederken gözlerde gene yaş.70 Arkadaşını öldürenlere duayı duyan sahabesiyle beraber Medine'sine geldiğinde her evde gözlerde yaş.
     Hendek savaşında gözlerde yaş. Bin savaşçıya bedel müşrik ordusunun savaşçısı Amr, karşısına savaşmak için adam istiyor Hz Ali benim dediğinde otur ya Ali o Amr'dır sözünü duyduğunda ben anamın dediği gibi Haydar Kerrar'ım (Aslanların Aslanı)sözünü duyduğunda Ehlimden bir Ali kaldı Ali bana Musa'nın Harun'u gibidir diye Rabbine dua ederken gözlerde gene yaş.
     Hudeybiye'de Hz Osman öldürüldü dediğinde Ashabından kendisine ölmek üzere beyat istediğinde kendi eliyle bu Osman'ın Elidir,Ebu Cendel Mekke'lilere teslim edilirken sabret Allah sana yardım edecek diye kendini seven sahabesini müşriklere teslim ederken, Mekke'ye girerken devesinin hörgücüne yapışık vaziyette Mekke'yi feth ederken, Mekke'sine kavuşur kavuşmaz Hatice'nin kabrini ziyaret ettiğinde, Mekke'de vefa örneği gösterip çadırını Hatice'nin evin yanına kurdururken, Bu gün size kınama yoktur diyerek kendine eziyet edenlere hakkını helal ederken, Medine yolunda annesinin kabrini ziyaret ettiğinde gözlerinde hep yaş.
     Senin gözlerinden yaşı eksik etmeyen Alla'a Hamd ve onun Resulü edibi Hz Muhammed Mustaaf (sav) Efendimize sonsuz selutu selam olsun. Kainata sonsuz rahmet olarak gönderilen Efendimizin yolundan hiç ayrılmadan yola devam edenlere hayırlı bayramlar olsun.
 

Bu yazı toplam 1 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Alaaddin Güneşer Arşivi