Hulusi Akar, “Ateşkes isteyenler 30 senedir neredeydiler”

Hulusi Akar, “Ateşkes isteyenler 30 senedir neredeydiler”
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan ile Ermenistan arasında devam eden gerginliğe ilişkin açıklamada bulundu. Akar, “Ateşkes isteyenler 30 senedir neredeydiler” dedi.

“ÇOCUKLAR, YAŞLILAR, KADINLAR KATLEDİRLİRKEN NEREDEYDİLER”
Milli Savunma Bakanı Akar, Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar sonrası iki ülkeye ateşkes çağrısında bulunan diğer ülkeleri sert eleştirdi. Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını savunmalarında yanındayız diyen Bakan Akar yaptığı açıklamada; “Barışçıl yollarla çözüm isteyenler, 30 senedir Hocalı’da çocuklar, yaşlılar, kadınlar katledilirken neredeydiler. Dağlık Karabağ ile Azerbaycan’ın yüzde 20’si işgal altındayken neredeydiler.” ifadelerini kullandı.

“ERMENİSTAN PARALARI ASKERLERİ VE TERÖRİSTLERİ GERİ ÇEKMELİDİR”
Türkiye ile Azerbaycan’ın iki devlet tek millet münasebeti ile bağlı olduklarını belirten Akar, “Biz Azerbaycan ile daima bir ve beraberiz. Bizim aramızdaki münasebet ‘iki devlet tek millet’ münasebetidir. Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalıdır. Yurt dışından getirdikleri paralı askerlerini ve teröristleri geri göndermeli ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarını derhal boşaltmalıdır.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.