Zehra Şahbaz’ın başarı hikayesi 

Zehra Şahbaz’ın başarı hikayesi 
Yaklaşık 2 yıl önce arkadaşının tavsiyesi üzerine evinin mutfağında kolları sıvayan Zehra Şahbaz, inanıldığında ve fırsat verildiği takdirde başarılı olmayı topluma gösteren örnek bir isim.

LEZZETLİ ÜRÜNLER ORTAYA ÇIKIYOR
Kadınlar iş yaşamında her geçen gün gözle görülür bir şekilde ön plana çıkıyor. Haberlerde, dergilerde ve kitaplarda kadın girişimcilerin başarı öykülerini okumak mümkün. Eğitimde fırsat eşitliği, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık konuları ve aile yaşamında gerçekleşen değişimler kadınları iş dünyasında geçmişteki yerlerinden daha iyi seviyeye taşıyor. Onlar fırsat verildiği takdirde başarılı olacaklarını her fırsatta gösteren kadın girişimciliğinin en başarılı örnekleri. Zehra Şahbaz, başarı hikayesini gazetemiz editörü Seda Özdemir’e anlattı.

EV EKONOMİSİNE KATKI SAĞLIYOR 
Yaklaşık 2 yıl önce pandemi ile birlikte bir arkadaşının tavsiyesiyle kollarını sıvayarak, hamur işlerinin ticaretine başlayan Zehra Şahbaz, hem ev ekonomisine katkı sunuyor hem de topluma örnek oluyor. Devletin kadınlara sunduğu ‘Vergiden Muaflık’ kapsamında evinde pasta-börek ve diğer yiyecekleri yapan Şahbaz, adeta siparişlere yetişemiyor. Yaptığı ürünlerin video ve fotoğraflarını da ‘evimden_sofranıza_lezzet’ sayfasında paylaşan Şahbaz, müşterileriyle de bu vasıtayla iletişim kuruyor.

HAYALİM BİR İŞLETME AÇMAK
Şahbaz, pastadan böreğe, yaprak sarmasından, tatlılara kadar birçok ürünleri ortaya çıkartabiliyor. Kaliteli malzeme kullandığını söyleyen Şahbaz, ürünlerine sonuna kadar kefil olduğunu ifade ediyor. İlerideki hedefinin bir işletme açmak olduğunu ifade eden Şahbaz, “Burada kadın istihdamı sağlamak ve onların bir meslek sahibi olmasını çok istiyorum. Mağdur kadınlara destek olmak ve onların hayatta neler başarabildiğini göstermek için onlara destek olmak istiyorum. Kadınlarımızın kendini yanlışa yöneltmesini istemiyorum” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.