Kırıkkale ‘Ahmet Önal’ dedi

Kırıkkale ‘Ahmet Önal’ dedi
 Haber Merkezi
Seçim kapsamında Kırıkkale’de, ilçe, kasaba ve köylerinde binlerce vatandaş sandık başına gitti. CHP’nin Milletvekili olan ve yerel seçimde Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olan Av. Ahmet Önal, 2024 yerel seçiminin merkezde kazanan ismi oldu.

50 YIL SONRA GELEN ZAFER

Yaklaşık 2-3 aydır süren yerel seçim maratonu, vatandaşların sandık başına gitmesi ve tercihini yapmasıyla sona erdi. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de binlerce vatandaş sandık başına giderek tercihini yaptı. Kırıkkale’de milletvekili Av. Ahmet Önal ile birlikte ivme kazanan CHP, yeni seçim dönemine yine Ahmet Önal’ı aday olarak gösterdi.

20 YILLIK AK PARTİ İKTİDARINA ÇELME

CHP, 1977-1980 dönemleri arasında CHP Kırıkkale Belediye Başkanı olarak görev yapan Sahir Koçak döneminden sonra 2024 yılında tekrar Ahmet Önal ile birlikte belediyeyi kazanmış oldu. CHP, Kırıkkale merkezde kazandığı bu seçimle uzun yıllardır özlemini duyduğu belediye yönetimine tekrar gelmiş oldu. 20 yıldır AK Parti iktidarlığı döneminde olan Kırıkkale Belediyesi, 47 yıl sonra muhalefete geçti.

AÇIK ARA FARKLA GELEN GALİBİYET

Sandıkların açılmasıyla birlikte CHP seçmenleri, sandıklardan gelen oy oranlarıyla birlikte kutlamalara başladı. Ahmet Önal’ı destekleyen ve CHP’ye gönül veren binlerce vatandaş Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda açık ara farkla gelen galibiyetin kutlamasını gerçekleştirdi. Ellerine parti ve Türk bayrakları alan vatandaşlar, hep birlikte zaferin kutlamasını yaptılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.