Ehliyet alımında yeni dönem!

Ehliyet alımında yeni dönem!
 Haber Merkezi
Kırıkkale’de ehliyet almak isteyen sürücü adaylarını yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı.

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklikle birlikte, ehliyet alımı ve yenileme süreçlerinde önemli bir kısıtlama getirildi.

ARAÇ KULLANMASINI ENGELLİYOR

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yapılan son değişiklikle birlikte, ehliyet alımı ve yenileme süreçlerinde önemli bir kısıtlama getirildi. Bu yeni düzenleme, uyku apnesi testini geçemeyen sürücü adaylarının trafikte araç kullanmasını engelliyor. Ehliyet almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Karayolları Trafik Yönetmeliği tarafından hayata geçiren uygulamada “uyku apnesi” rahatsızlığı olan kişiler artık ehliyet alamayacak. Özellikle yeni ehliyetini almak isteyen ya da eski ehliyetini yenilemek isteyen kişilerin merak ettiği “Uyku apnesi nedir, nasıl tedavi edilir?” sorusu da bu gelişmeyle birlikte araştırılmaya başlandı.

ehliyet-aliminda-yeni-donem-1.jpg

EHLİYETLERİNİ YENİLEYEMEYECEKLER

Karayolları Trafik Yönetmeliği’nde milyonlarca kişiyi ilgilendiren bir değişikliğe imza atıldı. Buna göre yeni ehliyet alacak ya da ehliyetini yenileyecek kişilerde “uyku apnesi” rahatsızlığı olmamasına dikkat edilecek. Düzenleme kapsamında sendroma sahip kişiler artık ehliyet alamayacaklar. Artık uyku apnesi tanısı konan kişiler, ehliyet alamayacak veya mevcut ehliyetlerini yenileyemeyecekler. Karayolları Trafik Yönetmeliği'ndeki bu değişiklik, sürücülerin ve sürücü adaylarının yakından ilgisini çekiyor. Artık uyku apnesi teşhisi konmuş bireyler, ehliyet alamayacak veya mevcut ehliyetlerini yenileyemeyecekler. Bu kararın arkasındaki temel endişe, uyku apnesinin sürücülerin dikkat ve tepki süreçlerini olumsuz etkileyebileceği yönünde.

UYKU APNESİ OLANLAR EHLİYET ALAMAYACAK

Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde sürücü ve sürücü adaylarını yakından ilgilendiren bir değişikliğe gidildi. Artık uyku apnesi tanısı konan kişiler, ehliyet alamayacak veya mevcut ehliyetlerini yenileyemeyecekler. Bu kararın ardında, uyku apnesinin sürücülerin dikkat ve reaksiyon süreçlerini olumsuz etkileyebileceği endişesi yatıyor. Bu yeni düzenleme, sürücülerin ve diğer yol kullanıcılarının güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Ancak, uyku apnesi tanısı konan kişiler için ehliyet alımı veya yenileme süreçlerinde kısıtlamalar getirilmesi, tartışmalara neden olabilir.

UYKU APNESİ NEDİR?

Uyku apnesi, apne olarak da bilinir. Uyku sırasındaki solunum duraklamalarından kaynaklanan ve uyku düzeninin bozulmasına sebep olan önemli bir hastalık. Uyku apnesi uykuda hava akımının en az 20 saniye süreyle normal değerinin % 20'sine ve daha altına düşmesi ile tanımlanabilir. Uykudaki solunum duraklamaları sonucunda kandaki oksijen miktarı azalır ve karbondioksit miktarı artar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.