Yeni otobüsler ve abonman kartları sefere hazır 

Yeni otobüsler ve abonman kartları sefere hazır 
Kırıkkale Belediyesi, şehir içi ulaşımda vatandaşa kolaylık sağlayacak önemli bir yatırım çalışmasını hayata geçirmeye başlıyor.

07.00-23.00 ARASINDA HİZMET VERECEK 
Kırıkkale’nin uzun zamandır merakla beklediği belediye halk otobüsleri için geri sayım başladı. Sefere çıkmaya hazırlanan araçlar, yeni otobüs terminali noktasından hareket ederek her mahalleye ulaşım sağlayacak. Her gün 07.00-23.00 saatleri arasında hizmet sağlayacak olan otobüsler için ‘Tam Kart’, ‘Genç Kart’ ve ‘İndirimli Kart’ olmak üzere çeşitli abonman kartları da hazırlandı.

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLERE ÜCRETSİZ 
Kırıkkale Belediyesi binası içerisinde 2 güne kadar satışa sunulacak kartlar üzerinde Kırıkkale’nin tarihi ve kültür mirası alanında önem arz eden kişiler ve yerlerin figürleri de yer aldı. Vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla da mahallelerde belirli noktalarda yetkililer tarafından satış noktaları oluşturulacak. Belirlenen bu kartlarda şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları, engeliler ile engelli refakatçileri, 65 yaş üstü vatandaşlara belgeleri halinde otobüslerden ücretsiz faydalanabilecek.  Güvenlik güçleri, belediye çalışanları, basın mensuplarına (sarı basın kartı) yüzde 50 indirim uygulanacak. Genç karttan öğrenciler, tam karttan ise vatandaşlar yararlanabilecek.

ENGELLİLER İÇİN KOLAYLIK 
Sağlık yerleşkesi alanında Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Yüksek İhtisas Hastanesi gibi yoğunluğun yaşandığı bölgelere iki adet otobüs servisi konulacak. Aynı güzergah üzerinde 40 dakika içerisinde ikinci kez otobüse binen kişiden ise tekrar ücret talep edilmeyecek. Engelli dostu otobüsler, engelli bireylerin otobüse biniş ve çıkışında kolaylık sağlayacak.  Otobüsler 26 oturma alanı ve 36 ayakta yolcu ile toplam 58 kapasiteye sahip. Elektronik bilgilendirme sistemi bulunan araçlarda ayrıca telefon şarj üniteleri ve Wİ-Fİ hizmeti de sunuluyor. 

Haber: Ahmet Gökdemir  


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.