Yapılar İçin İdeal Yangın Söndürme Sistemleri

Yapılar İçin İdeal Yangın Söndürme Sistemleri
Ateş, çok büyük faydaları sağlıyor olsa da diğer yandan da insanların en fazla korktukları şeylerden biri olarak görülüyor. Ateşin kontrolsüz olarak yayılması sonrasında ortaya çıkacak olan sonuçlar tahmin edilenden çok daha

Yapılar İçin İdeal Yangın Söndürme Sistemleri

Ateş, çok büyük faydaları sağlıyor olsa da diğer yandan da insanların en fazla korktukları şeylerden biri olarak görülüyor. Ateşin kontrolsüz olarak yayılması sonrasında ortaya çıkacak olan sonuçlar tahmin edilenden çok daha ciddi sorunlar ortaya çıkabilir. Deka Mühendislik uzmanları da bu aşamada devreye girerek en iyi yangın söndürme sistemlerini insanlara sunuyor.

Ateşin insanlar tarafından bulunduğu ilk andan itibaren beraberinde ister istemez yangın tehlikesini de getiriyor. Yangın, açık ya da kapalı alan fark etmez tahmin edilenden çok daha hızlı bir şekilde yayılma eğilimindedir. Ve eğer ki doğru şekilde kontrol altına alınmasa düşünülenden çok daha ciddi sorunlar ortaya çıkar. İnsanların bir kısmı bu aşamada yalnızca yangına karşı önlem alarak yeterli çalışmaları yapmış olduğunu düşünebilir. Ancak bunun yanı sıra mutlaka olası yangın durumuna karşı da gerekli önlemlerin alınması gerekir. Gazlı yangın söndürme sistemleri başta olmak üzere kapalı alanlarda bu konuda en etkili çözümler hakkında en iyi şekilde araştırma yapılması, atılacak en doğru adım olacaktır.

Gazlı Yangın Söndürme Sistemleri Nedir?

Yangın söndürme esnasında kişilerin sağlıklı ve hızlı şekilde alandan tahliye edilmesi ilk olarak dikkat edilmesi gereken konudur. Sonraki aşamada ise yangının bulunduğu alandaki cihazların zarar görmemesini sağlamak gerekir. İnternet servis sağlayıcı merkezleri, bilgisayarların bulunduğu alanlar, ameliyathaneler, arşiv odaları, kontrol odaları gibi teknolojik aletlerin ağırlıklı olarak bulunduğu bölgelerde yangın çıkması demek, normal tarzdaki söndürme sistemlerinin tam olarak arzu edilen etkilerin ortaya koyulamaması anlamına gelir. Hem kısa sürede yangının söndürülmesi hem de cihazların zarar görme olasılığını sıfıra indirmek adına bu tarzdaki alanlarda gazlı yangın söndürme sistemleri kullanılması önerilir.

 Günümüzde FM – 200 yangın söndürme sistemleri ve Novec 1230 yangın söndürme sistemleri bu alanda en başarılı sonuçların ortaya koyulmasını sağlayan sistemler olarak ön plana çıkıyor. Gazlı yangın söndürme sistemlerinde özel bir gaz karışımı kullanılır. Bu karışım isteğe göre manuel ya da yangın dedektörüne bağlı olarak kullanılır.

Köpüklü Yangın Söndürme Sistemleri Nedir?

Konu yangın söndürme sistemleri olduğu zaman ağırlıklı olarak insanların akıllarına ilk gelen sistemin köpüklü yangın söndürme sistemleri olması kesinlikle şaşırtıcı değil. Kullanılan bu sistem dahilinde su ve köpüklü madde ayrı olacak şekilde depolanır. Yangın meydana geldiği zaman iki madde karışarak uygulanır. Maddenin su ile etkileşime girmesinden sonra yangın alanına müdahale edilirken madde hızlıca genişlemeye başlar. Böylelikle de yangının hızlı şekilde söndürülmesini mümkün kılmaktadır. Özellikle de geniş alanlarda ortaya çıkan yangının etkili şekilde söndürülebilmesi adına köpüklü yangın söndürme sistemleri doğru şekilde uygulanmaları halinde son derece başarılı sonuçların ortaya çıkmasını sağlar.

Nerede ne zaman olursa olsun fark etmez, meydana gelen yangında can ve mal kaybının mümkün olan en az seviyelere indirilmesi adına yangın söndürme sistemlerini kullanmanın önemi tahmin edilenden çok daha büyüktür. Daha öncesinde her ne kadar bu sistemler konusunda çok fazla bilgi sahibi olunmadığı için yalnızca klasik tarzdaki ve istekleri tam olarak yerine getirmeyecek sistemler arasından seçim yapılmak zorunda kalınıyor olsa da günümüzde bu konuda son derece geniş bir yelpaze üzerinden çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sayesinde de olası yangına karşı istenilen alanın etkili şekilde korunması istendiğinde, kısa sürede yangının söndürülebilmesi adına en doğru sistemin seçilebilmesi mümkün oluyor. Deka Mühendislik uzmanları ile iletişime geçecek olan kişiler, hızlı bir şekilde aradıkları sistemi bulma imkanına erişmiş oluyorlar.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.