Yahşihan ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden tören krizi!

Yahşihan ilçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden tören krizi!
19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerinde protokol ve tören krizi yaşandı. Töreni saatinden önce başlatan, Türk öğr


Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale ve ilçelerinde de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 103. Yılı, düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı boyunca yanlış uygulamalara imza atan Yahşihan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ölmez, törene gölge düşürdü. 

OLAY ANINDA NELER YAŞANDI?

Bugün sabah Yahşihan'da başlayan 19 Mayıs gösterilerinde yaşananlar gündeme bomba gibi düştü. Edinilen bilgilere göre, bu sabah 10.30'da başlayan törene saat 10.05'te Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ve yardımcısı Cemil Şerbetçioğlu ile birlikte Yahşihan İlçe Spor Kompleksine geldiği öğrenildi. O sırada protokoldeki isim listesinde başkan yardımcısı Şerbetçioğlu'nu göremeyen Türkyılmaz, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Enes Gürses olmasına tepki gösterdi. Bu sırada tören alanına gelen Kaymakam Ender Faruk Uzunoğlu'na konuyu arz eden Türkyılmaz, yapılan yanlışın düzeltilmesini talep etti. Uzunoğlu ise Yahşihan İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Ölmez'i çağırıp durumu sordu. Herhangi değişikliğin olmadığı protokolde, tören başlamadan AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Alan ve Gençlik Kolları Başkanı Enes Gürses, Kaymakam Uzunoğlu'na durumu arz edip, törenden ayrıldı.

TÜRKYILMAZ TÖRENİ VATANDAŞLARIN ARASINDA İZLEDİ

Bu yaşananların ardından Başkan Türkyılmaz, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından protokolü terkedeceğini Kaymakam Uzunoğlu'na söyledi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkyılmaz,  protokoldeki yerinden kalkıp törenin geri kalan kısmını vatandaşların arasında izliyor. Türkyılmaz’ın bu davranışı ise çevrede bulunan öğrenci velilerinden büyük alkış ve takdir topladı. Törenin ardından dereceye giren öğrencilere verilen ödül takdiminde de Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz çağırılmadı. Müdür Ölmez’in bu davranışları büyük tepki topladı. 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.