Vali Sezer, “Yeni vakaların nedeni, akraba ziyareti”

Vali Sezer, “Yeni vakaların nedeni, akraba ziyareti”
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, son günlerde Kırıkkale’de görülen koronavirüs (covid-19) yeni vaka sayıları ile ilgili açıklama yaptı. Sezer, yaptığı açıklamada yeni vakaların akraba ziyaretlerinden kaynaklandığını işaret etti. 

AKRABA ZİYARETİ BİR ÇOK KİŞİNİN HAYATINI TEHLİKEYE SOKTU
2 gündür sitemizde yaptığımız haberlerde vakalarda artış olduğunu ve 12 yeni vakanın tespit edildiğini duyurmuştuk. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, bugün akşam konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Geride bırakılan son 2 haftada Kırıkkale’de neredeyse hiç yeni vakaya rastlanılmadığını dile getiren Sezer, süreç boyunca tedavi gören 73 hastanın tamamının taburcu olduğunu ve 2 hastanın da bu hafta taburcu edileceğini açıkladı. Vaka oranının neredeyse sıfırlanmasının sevincini yaşadıklarını belirten Sezer, bu hafta başında bir gün içerisinde vaka sayısında önemli bir artış yaşandığını ifade etti. Yeni vakayı bir kişinin akraba ve eş-dost ziyareti gerçekleştirdiğinde bulaştırdığını dile getiren Sezer, bu kişinin başta yakınları olmak üzere birçok vatandaşı tehlikeye attığını söyledi. 

Sezer’in yaptığı açıklamanın tam metni; “Koronavirüs (Covid19) salgınının, halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması hayati öneme haizdir. Aksi hallerde virüsün yayılımının hızlanarak vaka sayısı ile tedavi gereksiniminin artacağı kaçınılmaz olacaktır. Ülkemiz genelinde ve ilimizde yapılan mücadelede olumlu sonuçlar alınmaya başlanılmıştır. Geride bıraktığımız son iki haftada ilimizde neredeyse hiç yeni vakaya rastlanılmamıştır. Süreç boyunca tedavi gören 73 hastamızın tamamı (bu hafta taburcu olacak 2 hastamızla birlikte) taburcu olmuştur. Vaka oranının neredeyse sıfırlanmasının sevincini yaşarken maalesef, bu hafta başında bir gün içerisinde vaka sayısında önemli bir artış yaşanmıştır. Tüm uyarılara ve alınan tedbirlere rağmen ne yazık ki risk taşıyan vatandaşlarımızın (son vakada da görüldüğü üzere) şehir merkezinde, ilçesinde ve köyünde akraba ziyaretlerinde bulunduğu, başta yakınları olmak üzere birçok vatandaşımızı tehlikeye attığı görülmüştür. Mücadelenin kısa zamanda başarıya ulaşması için konunun hassasiyetini iyi anlayıp, kavramamız ve rehavete kapılmamamız önem arz etmektedir. Alınan tedbirlerin göz ardı edilmesi, dikkatsizlik ve uyarılara aldırış edilmemesi,  bu zamana kadar yapılan tüm çalışmaları ve çabaları boşa çıkaracaktır. Lütfen! Bu salgın döneminde eş, dost ve akraba ziyaretlerini bir müddet erteleyelim. Alınan tedbirlere uyalım ki; eş, dost ve akrabalarımızla daha nice bayramları ve güzel günleri sağlıklı bir şekilde birlikte yaşayalım.”

Gazetekale.com Haber Merkezi


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.