Türkülerin yanık sesi Taner Olgun

Türkülerin yanık sesi Taner Olgun
Kırıkkaleli sanatçılar, kimi zaman söyledikleri türkülerle ciğerimizi yaktı, kimi zaman ise çaldıkları neşeli sazlarla içimizi ısıttı. Bugün, acıyı ve sevinci bize çok net hissettirebilen, Taner Olgun’dan söz edelim sizler

SANATSEVERLERİN GÖNLÜNDE TAHT KURDU
1 Haziran 1968 tarihinde Keskin’in Arap Köyü’nde dünyaya geldi sanatçımız. İlk albümü olan ‘Gelin Eyledim’i 1994 yılında piyasaya sürdü. Albümünün ardından şöhret basamaklarını birer birer tırmanmaya başlayan Olgun, kısa sürede sanatseverlerin gönlünde taht kurmayı başardı. 

İKİNCİ ALBÜM ‘BE GÜLÜM’
Türk Halk Müziği tarzından eserler ortaya koyan Taner Olgun, Gelin Eyledim albümünün ardından 2004 yılında Be Gülüm albümünü piyasaya sürdü. Her albümde daha da ünlenen Olgun, çıkardığı bu albümlerin yanı sıra, başta Kırıkkale olmak üzere civar illerde de düğün ve eğlencelerde sanatını icra etti. 

11 YIL SONRA 3. ALBÜM
Yetenekli sanatçımız, 2004 yılında çıkardığı Be Gülüm albümünün ardından 11 yıl sonra 2015 yılında ‘Seni Düşüne Düşüne’ albümünü sanatseverlerin beğenisine sundu. Seni Düşüne Düşüne albümünün içinde; Açma Kız Gerdanını, Ağlamadım Ki, Anam Oğlu, Belli Değil, Bir Şeyin Yok Mu, Duydun Mu, Emmi Oğlu, Ey Yaşlılık Çabuk Geldin, Kadere Bak Kadere, Para Geliyor, Seni Düşüne Düşüne, Yavaş Yavaş, Yeter ve Yorulur isimli birbirinden güzel 14 beste yer aldı. 

2019’DA 4. KASET
Olgun, bir sonraki albümünü 4 yıl sonra 2019 yılında çıkardı. Kırıkkaleli sanatçı Taner Olgun’un ‘Dargın Değilim’ isimli albümde 12 şarkı yer aldı. Öte yandan Taner Olgun’un oğlu Çağatay Olgun da babasının izinden giderek, türküler seslendirmeye başladı. 

SON KASET ‘ZEHİRLİ BIÇAK’
Taner Olgun, son kasetini 2020 yılında piyasa sürdü. Olgun aynı zamanda, koronavirüsün dünyaya yayıldığı yıl olan 2020’de koronavirüse yakalandı. Halsizlik ve yorgunluk ile hastalığı hisseden Olgun, hastaneye başvurdu. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından Olgun’a ilaç ve serum tedavisi uygulandı. Evine geldikten sonra her geçen kötüleşmeye başlayan Olgun, hastanede tedavi altına alındı. 5 gün normal serviste, 5 gün de yoğun bakımda tedavi gören Olgun, koronavirüsle olan yaşam mücadelesini kazanamadı. Olgun, 8 Eylül 2020 tarihinde, 52 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.