Türk Polis Teşkilatı güvenilen ilk kapıdır

Türk Polis Teşkilatı güvenilen ilk kapıdır
Türk Polis Teşkilatının 174’üncü yıl kutlamaları kapsamında il emniyet müdürlüğü Polis evinde resepsiyon düzenledi. Düzenlenen resepsiyona 15 yıl sonra ilk kez emekli polislerde davet edildi.

HUZUR VE GÜVENİN ADRESİ

Huzurun ve güvenliğin temsilcileri olarak görev yapan Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 174’üncü yılının haklı gururunu yaşıyor. Türk Polis Teşkilatının 174’üncü kuruluş yılı kutlamaları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Evinde resepsiyon düzenledi. Yoğun katılımın olduğu resepsiyonda birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Türk Polisinin huzur ve güvenin tek adresi olduğu vurgulanırken, 15 yıl sonra ilk kez emekli polis memurları da resepsiyona davet edildi.

HAYATİ GÖREVLER ÜSTLENMİŞTİR

Türk Polis Teşkilatının 174’üncü kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, “Türk Polis Teşkilatı, kurulduğu 1845 yılından bu güne edindiği tarihi birikimi ile her geçen gün gelişerek, teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak toplumun huzur ve güvenliği, vatandaşın can ve mal emniyetini sağlamak, kanun ve devlet otoritesini korumak gibi çok önemli hayati görevler üstlenmiştir. Polis teşkilatımız, vatandaşın hukuk sistemiyle temas kurduğu devletin şefkat elinin vatandaşla ilk temas ettiği, tüm devlet kurumları adına vatandaşımızın ilk güvendiği kapıdır”

HALKIMIZIN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAKTIR

“Bu arada Kırıkkale’nin huzur ve asayişinden sorumlu olan Kırıkkale Polis teşkilatının görev ve misyonu, Atatürk ilke ve inkılaplarına, Cumhuriyet ve niteliklerine sahip çıkmak, çağdaş değerlerde, insanların hak ve özgürlüklerini anayasal hukuk düzenini korumak, Türk milleti ve devletinin düşmanı olan hain unsurları etkisiz hale getirmek, suç önlenmesini önlemek amacıyla gerekli tedbirleri alarak, halkımızın güvenliğini sağlamaktır. Aziz şehitlerimiz, 174 yıl geçen mazimizin her çalışmasında, her şehidimizin, her gazimizin bu teşkilat emeği geçen her arkadaşımızın canı, kanı emeği ve alın teri olduğunu biliyoruz”

DESTEKLERİNİ ESİRGEMİYORLAR

“Aziz Şehitlerimiz, Bizleri asla ödemeyeceğimiz minnet borcu ile baş başa bıraktınız. Biz, bu emanetin ağırlığının farkındayız. Asil Türk Milletinin ve Türk Devletinin dünya içindeki kendi konumu değil, mazlum milletlerin ve İslam dininin de güvencesi olduğunun, bunlara karşı gelen tehditlerin farkındayız. Bekamız, sadece kendi bekamız değil, İslam’ın ve mazlum milletlerin de bekasıdır. Değerli Kırıkkaleli hemşerilerim, demokratik bir toplumda kendisinden çok şey beklenen polis teşkilatımızın temel görevi kamu düzenini korumak, toplumsal huzuru ve barışı sağlamaktır. Bu görevleri yerine getirilmesinde en büyük güç sizlerin desteğidir. Göreve başladığım bu güne kadar, Kırıkkale halkı maddi ve manevi olarak desteğini esirgememiştir. Bu manada şahsım ve teşkilatım adını, değerli Kırıkkaleli hemşerilerime sonsuz şükranlarımı arz ederim”

VATANA, MİLLETE, BAYRAĞA BAĞLI

Polis teşkilatı mensuplarına seslenen Müdür Çorumlu, “Şehit kanı ile sulanarak, bizlere emanet edilen bu kutsal vatanda aziz Şehitlerimize layık olarak görev yapmak ve vatan için seve seve canımızı feda etmek hepimizin minnet borcudur. Her hareketinizde mesleğin onurunu düşünün, çünkü mesleğimiz kutsal ve onurludur. Görevlerimizde, nezaketli, merhametli, haysiyetli mütevazi, soğukkanlı fedakar cumhuriyete, millete, bayrağa bağlı, disiplinli, yardımsever, Allah korkusuyla bir ve beraberlik anlayışı ile vatandaşla beraber, kimliğinizi silahınızdan ziyade kişiliğinizi ön plana çıkartarak adil ve tarafsız olarak görev ifa edin”

HALKIN GÜVEN VE DESTEĞİ HEP YANIMIZDA

“Bu anlayışla halkın güven ve desteği hep yanımızda olacaktır. Verilen her görevi başarılı bir şekilde ifa eden, ilimizde uyuşturucu ile mücadele, her türlü suç ve suçlu ile mücadelede başarıyı yakalayan operasyonel olarak daha aktif görev yapan tüm meslektaşlarımı, başarılı görev anlayışlarından dolayı tebrik ederim. Görevlerimizi en iyi şekilde yapmamıza, başta Valimiz olmak üzere, adliye teşkilatına, basınımızın değerli mensuplarına, kardeş kuruluşumuz jandarma teşkilatımıza, sivil toplum kuruluşlarına ve Kırıkkale halkına teşekkür ederim” dedi.

KATILIM YÜKSEK OLDU

Polis Evinde düzenlenen resepsiyona Vali Yunus Sezer’in yanı sıra, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ayaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl emniyet Müdürü Mahmut Çorumlu, Jandarma Komutanı Albay İbrahim Ayhan Vural, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Selçuk Doğuş, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, şehit aileleri ve gaziler, emniyet teşkilatının mensupları, emekli polis memurları ve çok sayıda davetli katıldı.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.