Türk Metal Sendikası açılış programı

Türk Metal Sendikası açılış programı
Türk Metal Sendikası’nın 55’inci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında iki ayrı grupta düzenleyeceği “Temsilciler Toplantısı”nın ilkinin açılış programı yapıldı.

KAVLAK: “TÜRKİYE SEVDAMIZDAN, MİLLETİMİZE DUYDUĞUMUZ GÜVENDEN BİR ADIM BİLE GERİ GİTMEDİK”

BİRLİK VE BEARBERLİK

Temsilciler Toplantısının açılış programına Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile birlikte Genel Başkan Yardımcıları Mesut Gezer ve Yusuf Ziya Odabaş, Genel Mali Sekreterimiz Uysal Altundağ, Türk Metal’in şube kurullarında ve işyeri sendika temsilciklerinde görev alan 400 temsilci katıldı.Yoğun sevgi gösterisi ve tezerahutlarla salona giriş yapan Kavlak’ın konuşması da temsilcilerin alkış ve sloganları ile sık sık kesildi.

BİZİM İÇİN SOMUT OLAN ODUR

Kavlak, konuşmasında “Bazıları için sendika, işyerinde somut sorunlarına çözüm bulan, iki yılda bir de toplu sözleşme imzalayan bir kurum gibi görünür. Aslında sendika bunlardan daha fazlasıdır. Şöyle bir düşünün. Bazen bir ağaca yaslanırız. Bizim için ağaç, sırtımızı dayadığımız yer kadar görünür. Çünkü bizim için somut olan odur. Oysa sırtımızı dayadığımız o büyük gövde başka bir şeydir. O koskoca ağaç, bizim için bir dünyadır. Dara düştüğümüzde, zorda kaldığımızda, yalnızca sırtımıza değen kısım yetmez. Bize büyük ve güçlü bir ağaç gerekir. İşte o büyük ve güçlü ağaç, Türk Metal çınarıdır. 55 yıllık ulu çınardır. Sendikamızdır.”

İŞİMİZİ, AŞIMIZI BİR KENARA KOYDUK

Kavlak; “Bu ülkede hiçbir sendika Türk Metal kadar büyük badireler yaşamamış, bizim kadar büyük bir haysiyet kavgası vermemiştir. Bu ülkede hiçbir sendikacı, sendikasını, emek ocağını bizim gibi kanıyla, canıyla var etmemiştir. Allah bu sendikayı geçmişten bugüne kadar hep zorluklarla imtihan etti. Gün geldi. İşimizi, aşımızı bir kenara koyduk. Bu vatan uğruna bayrağımız, bağımsızlığımız uğruna mücadele ettik. Kurşunlara hedef olduk. Bu uğurda şehitler verdik. Gün geldi. Kumpaslara, tezgâhlara hedef olduk, zindanlara atıldık. Ama Türk Metal’in bayrağını hiç yere düşürmedik. Onu yükseğe, en yükseğe koymak için bedel ödedik. İşte bugün bu büyük mücadelenin bugünkü neferleri olan sizlerin karşısında devraldığım bayrağı daha da yukarı koyabilmenin onurunu yaşayan bir Türk Metal neferi olarak duruyorum. Bu günleri gördüğümüz için Türk Metalimizi 55. yılına eriştirebildiğimiz için Allah’a şükrediyorum.” dedi.

ZOR ŞARTLAR ALTINDA ÜSTLENDİM

 “Genel Başkanlık görevini çok zor şartlar altında üstlendim. TÜRK-İŞ Yönetimine yeni seçilmiştim ki sendikamız büyük bir kumpasın kurbanı oldu. Daha sonra emperyalist güçlerin ülkemizdeki maşası olduğunu kanlı ve hain bir darbe girişimiyle öğrendiğimiz kökü dışarıda bir çetenin, büyük tezgâhı sonucunda sendikamız hedef alındı. Pusuya düşürüldük. Benden önceki Genel Başkanımız 22 ay cezaevinde kaldı. O alçakların yönlendirdiği bir kısım medya Türk Metal’i hedefe koydu. Her gün kirli sayfalarında vatan diyen, bayrak diyen daha da ötesi emperyalizme direnen yeni bir kurtuluş savaşını öneren Türkiye sevdalılarını milletimizin gözünde hain gibi göstermeye çalıştılar.”

TEK BİR KANUNSUZLUĞA RASTLANMADI

“İşte böyle bir dönemde Türk Metal topluluğunun teveccühüyle Nisan 2009 tarihinde yaptığımız Genel Kurulumuzda Genel Başkanlığa seçildim. Bugün gururla söylüyorum ki bu ülke düşmanlarına millet düşmanlarına asla teslim olmadık. Yurtseverliğimizden Türkiye sevdamızdan, milletimize duyduğumuz güvenden bir adım bile geri gitmedik. Önlerinde eğilmedik. Biat etmedik. “Gelin” dedik. “Gelin, ne varsa bakın, inceleyin.” Bütün kayıtlarımızı, defterlerimizi, hesaplarımızı, her şeyimizi ama her şeyimizi açtık. Yönetim Kurulumuzun aldığı kararla bizzat mahkemeye dilekçe verdik. Müfettişler belgelerimizi günlerce incelediler. Aradılar, taradılar. Bakılmadık tek bir kâğıt, incelemedik tek bir belge kalmadı. Allah’a çok şükür ki, en ufak bir usulsüzlük bulanamadı. Tek bir kanunsuzluğa rastlanmadı” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.