Türk Metal'in Yeni Şube Başkanı “Demirbaş”

Türk Metal'in Yeni Şube Başkanı “Demirbaş”
Türk Metal Sendikası Kırıkkale Şubesi 4’üncü Olağan Genel Kurulu’nda çoğunluğun oyunu alan Murat Demirbaş, Şube Başkanı seçildi.

SENDİKAMIZ SÖNMEYEN BİR IŞIK OLDU

Türk Metal Sendikası Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen 4’üncü Olağan Genel Kurul, mevcut Şube Başkanı Zekai Tufan’ın konuşmalarıyla başladı. Tufan: “Bizim için MKE demek en çokta Türk metal demek. Türk Metal’i anlatmak için söze gerek yok. Sendikamız sönmeyen ışık olmuştur. Başka sendikalar sürekli  üye kaybederken bizim üye sayımız 210 bini aştı ve bükülmez bir hal aldık. Türk Metal benim için evine ekmek götüren bir ocaktır. Bu Çatı altında mücadele etmekten aynı sağda yer almaktan büyük onur duydum. Buranın kuralları vardır. Kurallardan biri görev istenmez verilir. Genel başkanımız Türk Metal’i bayrak yarışına benzetmiştir. Bende genel başkanımız sözlerini örnek aldım ve o izde gittim. Bana emanet edilen bu ocağı  başka arkadaşlara devredeceğim.”dedi.

TÜRK METALLİ OLMAK KOLAY DEĞİLDİR

Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Uysal Altundağ ise konuşmasında, “Türk metalli olmak kolay değildir. Sendikamız en çetin mücadeleleri vererek gelmiştir. 2009 yılında sendikamız için bitti diyorlardı. Sene oldu 2019 ortaya bir şahlanış çıktı. 10 yılda 129 yeni yaptık 46 yılda yapılan üyeyi 2.5 katını çıkardık. Sendikamız tesislerinde 30 bin kişiydi şimdi eğitim alan sayı 100 bindir. Toplu sözleşmelerde 55 yıldır üzerine çıkarılamayan sözleşmeyeler imzalayarak devam ettik.”diye konuştu.

DİK DURMASAYDIK TÜFEĞİMİZ ELİMİZDEN GİDİYORDU

İzmir Şube Başkanı Mürsel Öcal da, “Bizim kongrelerimiz düğün gibi olur. Herkes bu teşkilata sahip çıkacak. Genel başkanımız MKE’yi çok sever. Genel başkanımız dik durmasaydı Milli Piyade Tüfeğimiz elimizden gidiyordu. Bu yatırımın Kırıkkale’de yapılmamasını istemeyenler vardı. Hem de bunlar kendi içimizdeydi. Sizden ricam birbirinizi kırmayın yapacaklarınızı ortaya dökün.”diye konuştu.

YÜREKLİ İŞÇİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİM

Olağan Genel Kurula katılan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ise, “Türk Metal Sendikası Kırıkkale için ne kadar önemli yere sahip olduğunu biliyorum. Kazanmayı kaybetmeyi tatmış bir insanım. 24 Haziran’dan sonra elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştım. MKE’yi gezdim gördüm.  Olumlu şeyler var gördüğüm, çok olumsuz şeyler de var. Son derece tehlikeli ve işlerde çalışan arkadaşların tazminat alamadığını gördüm. Türk Metal Sendikasına çok iş düşüyor. Kırıkkale kamuoyunda konuşuluyor. MKE özelleşecek mi? Sırf ben bu konu hakkında konuştuğum için MKE fabrikasına girmeme engel oldular. Kim kazanırsa kazansın kazananın işçilerin olmasını temenni ediyorum. MKE’nin yürekli işçilerin yanında olmaya devam edeceğim.”dedi.

HER ZAMAN ÇÖZÜM MERCİİ OLACAĞIM

Delegelerin güven oyunu alarak Şube Başkanı seçilen Murat Demirbaş ise, “Türk Metal demek MKE demek MKE demek Türk Metal demek. Bugün TSK büyük başarılara imza atıyorsa bu MKE’nin ve işçi kardeşlerimizin sayesindedir. Biz Mehmetçiğimize silah yetiştirmek için gece gündüz çalıştık. Bu şehirde sendikacılık yapmak büyük onur. Bu görev boyunca her zaman çözüm getirmek için buradan söz veriyorum.”dedi.

 

YENİ YÖNETİM

Şube Başkanı: Murat Demirbaş,

Şube Sekreteri: Musa Kandemir,

Şube Mali Sekreteri: Harun Doğan,

Şube Teşkilat Sekreteri: Alihan Pehlivanlı, Ercan Tanrıbuyurdu,

Denetleme Kurulu Asil: Ali Aktuğ, Yasin Erdoğan, Olcay Önsöz,

Disiplin Kurulu Asil Üyeler: İsmail Avcı, Hakan Uçarsu, Adem Meydan,

Üst Kurul Üyeleri: Murat Demirbaş, Hacı Tok, İsmail Atlı, Haydar Emet, Oğuz Yücekaya, Burhan Topdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.