Tıbbi atıklar sterilize ediliyor

Tıbbi atıklar sterilize ediliyor
Kırıkkale Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında, tıbbi atıkları sterilizasyon işlemine tabi tuttuktan sonra bertaraf ediyor.

Gazetekele.com / Yasemin Can

HALK VE ÇEVRE SAĞLIĞINA DİKKAT EDİLİYOR
Sağlık kuruluşlarından alınan tıbbi atıklar ile karantina bölgelerinden alınan tüm atıklar, ‘Tıbbi Atıklar Kontrolü Yönetmeliği’ kapsamında halk sağlığı ve çevre sağlığı dikkate alınarak Kırıkkale Katı Atık Birliği Entegre Tesislerinde, sterilazyonu sağlanarak bertaraf ediliyor. Özel bir toplama aracı ile toplanan tıbbı atık ve tıbbi atık olarak değerlendirilen atıklar, direkt olarak sterilazyon işlemine tabi tutuluyor.

ARAÇLAR DEZENFEKTE EDİLİYOR
Salgın döneminde atık yönetiminin toplum sağlığı açısından büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Katı Atık Birlik Müdürlüğü yetkilileri, “Koronavirüs ile enfekte olmuş ve karantinaya alınmış kişilerin de kullandığı tüm atıklar, tıbbi atık olarak nitelendirilerek, Entegre Tesiste her gün düzenli olarak bertaraf ediliyor. Ayrıca tıbbi atıkları toplayan araçlar da tıbbi atık boşaltımı sonrası temizlenerek dezenfekte ediliyor.” dedi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.