Telegram nedir? Telegram Grupları Telegram gruplarına nasıl girilir?

Telegram nedir? Telegram Grupları Telegram gruplarına nasıl girilir?
 Haber Merkezi
Son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Telegram ile ilgili olarak, Telegram nedir? Telegram Grupları Telegram’a nasıl üye olunur? Telegram Gruplarına nasıl girilir? gibi soruların cevaplarını haberimizde yanıtlıyoruz.

TELEGRAM NEDİR?

Son zamanların en çok indirilen ve kazandığı popülerlik ile kısa bir süre içerisinde, dünya genelinde 500 milyon kullanıcıya ulaşan Telegram uygulaması, içerisinde Arkadaşlık Telegram Grupları, Film Telegram Grupları, Oyun Telegram Grupları, İş Telegram Grupları, +18 Telegram Grupları, Müzik Telegram Grupları gibi birçok farklı kategoride grubu bünyesinde barındıran, güvenli anlık mesajlaşma servisidir. Siz de Telegram uygulamasını akıllı telefonunuza indirerek, size en uygun olan gruplardan birine katılabilir, ve bulunduğunuz grupta, aradığınız kategoriden milyonlarca metin mesajı, fotoğraf, video, ses kaydı ve sticker dosyalarına ulaşabilirsiniz.

TELEGRAM HER CİHAZDA KULLANILABİLİR Mİ? TELEGRAM ÜCRETLİ Mİ?

Rus yazılımcı Pavel Durov tarafından geliştirilen ve 2013 yılının Ağustos ayında yayın hayatına başlayan Telegram uygulaması, mobilde Android, İOS, Windows Phone ve Ubuntu Toch işletim sistemlerinde, masaüstünde ise Windows, OS X ve Linux işletim sistemlerinde kullanılabilmektedir. Ayrıca Telegram uygulaması, tüm bu işletim sistemlerinde ücretsiz olarak kullanılabilir.

TELEGRAM’A NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Telegram uygulamasına giriş yapabilmek ve bir Telegram hesabı oluşturabilmek için öncelikle telefonunuzdan uygulama mağazasına giriş yapmanız ve Telegram uygulamasını cihazınıza indirmeniz gerekiyor. Ardından uygulama simgesine dokunarak uygulamayı açmalısınız. Burada uygulama sizden telefon numaranızı ve isim, soy isim gibi bilgilerinizi girmenizi isteyecek. Tüm bu bilgileri eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra uygulama sizden bazı izinler isteyecek. Bu adımları geçtikten sonra üyeliğiniz tamamlanmış olacak. Eğer uygulamanın sizden istediği izinlere onay verdiyseniz, uygulama otomatik olarak rehberinizdeki kişilere ulaşacak ve uygulamayı kullanan arkadaşlarınızı sizin arkadaş grubunuza ekleyecek. Daha sonra bu arkadaşlarınızla Telegram üzerinden mesajlaşabilirsiniz.

TELEGRAM GRUPLARINA NASIL GİRİLİR?

Uygulamaya sorunsuz bir şekilde giriş yaptıysanız, uygulama içerisinde sağ üst köşede yer alan arama butonuna tıklayınız. Buraya ne tür bir içerik aradığınızı yazarak size en uygun Telegram grubuna katılabilirsiniz. Örneğin; arama kutucuğuna ‘Haber’ kelimesi yazarak haber paylaşımı yapan Telegram gruplarını bulabilir ve bu gruplardan istediğinize katılabilirsiniz.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.