TBMM’ye afet bölgesi teklifi

TBMM’ye afet bölgesi teklifi
Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer’in “Kırıkkale Afet Bölgesi İlan Edilmeli” açıklamasının ardından MHP Milletvekili Halil Öztürk ve CHP Milletvekili Ahmet Önal harekete geçti

Gazetemizin 20 Haziran 2019 Perşembe günü manşet bölümünden okuyucularına duyurduğu Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer’in “Kırıkkale Afet Bölgesi İlan Edilmeli” açıklamasının ardından MHP Milletvekili Halil Öztürk ve CHP Milletvekili Ahmet Önal harekete geçti. İki vekil, Kırıkkale’nin afet bölgesi olması için TBMM’ye kanun teklifi verdi.

ZARARLAR KARŞILANMALI

Son haftalarda metrekareye 119 kilogram yağışın düştüğü Kırıkkale’de, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk ve CHP Milletvekili Ahmet Önal, harekete geçti. Milletvekilleri, Kırıkkale’nin afet bölgesi ilan edilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. Öztürk, “Kırıkkale ilçe ve köylerimiz yaşanan son aşırı ve kuvvetli yağışlardan büyük zarar görmüştür. Bu bakımdan 7269 Sayılı Kanuna göre Afet Bölgesi ilan edilmeli ve zararlar bu kanun kapsamında karşılanmalıdır.” dedi.

GEÇMİŞ OLSUN TEMENNİSİ

Milletvekili Önal, “Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale ve ilçelerinde meydana gelen yoğun yağış, özellikle Kırıkkale merkez ve Keskin, Yahşihan, Sulakyurt, Delice, Çerikli merkez ve köylerinde çok şiddetli zararlara ve can kaybına neden olmuştur. Son zamanlarda yurt genelinde etkili olan yağışlardan diğer illere oranla daha çok etkilenen Kırıkkale, Doğal Afet Bölgesi ilan edilmelidir. Buradan Kırıkkaleli hemşerilerime geçmiş olsun dileklerimi ileterek meydana gelen sel sonrası hayatını kaybeden Mehmet Öztürk ve Fatma Öztürk’ün ailelerine başsağlığı diliyorum.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.