Sezer'den "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" kutlama mesajı

Sezer'den "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı" kutlama mesajı
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Hürriyeti ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletiz diyen Sezer yayımladığı mesajda, “Cumhuriyetimizin ilanının 96’ıncı yıl dönümünü, milletçe büyük bir heyecan coşku ve onurla kutluyoruz. 
96 yıllık Cumhuriyet tarihimiz, aziz milletimizin en zor şartlarda dahi yeniden nasıl ayağa kalkabildiğini tüm dünyaya gösterdiği bir dönem olmuştur.
Yedi düvele karşı yokluk içinde vatan ve bayrak uğruna verilen bu mücadele, hürriyeti ve onurundan taviz vermektense ölmeyi tercih eden bir milletin şahlanışıyla adeta küllerinden yeniden doğuşunun da simgesi olmuştur.
İstiklal harbimizi çağın en kutlu zaferine taşıyan, Cumhuriyetimize ve şanlı bayrağımıza sonsuz bir hayat veren o ruh ve iman, bugün de dimdik ayaktadır. 
96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları öncülüğünde aziz milletimizin yaktığı istiklal meşalesi hiç sönmemiştir.
Türkiye Cumhuriyeti 96 yıllık kazanımlarının yanında son yıllarda gösterdiği atılımlarla, Cumhuriyetimizin 100.Yıldönümü olan 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerlemekte, yükselişini sürdürmektedir.
Ülkemiz bu yükselişi sürdürürken, yaşadığı 15 Temmuz hain darbe girişimi ve son günlerde hemen güneyimizde oynanan senaryolarla tarihin en kritik süreçlerinden birini yaşamaktadır. Bu süreçte her zamankinden daha çok milli birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz günlerin içerisinde olduğumuzu unutmadan, Cumhuriyetimize sahip çıkmak, ülkemizin ve milletimizin geleceği için çalışmak, fedakârlıkta bulunmak, gerektiğinde mücadele etmek, hepimizin müşterek vazifesi olduğunu belirtmek istiyorum.
Bu düşüncelerle ülkemizin gurur günü ve aynı zamanda en anlamlı bayramı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.
Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi de şükranla anıyorum. 

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun!” ifadelerine yer verdi.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.