Rusya’ya Karşı Uygulanan Yaptırımlar Devam Ediyor! Kripto Para Yatırımcıları Nasıl Etkilendi?

Rusya’ya Karşı Uygulanan Yaptırımlar Devam Ediyor! Kripto Para Yatırımcıları Nasıl Etkilendi?
 Haber Merkezi
2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Rusya’daki yaptırımları ve kripto para yatırımcılarının bu yaptırımlardan nasıl etkilediği hak

2014 yılından beri kripto para haber sitesi olarak hizmet vermekte olan Türkiye'nin ilk kripto para haber kaynaklarından CoinTürk, Rusya’daki yaptırımları ve kripto para yatırımcılarının bu yaptırımlardan nasıl etkilediği hakkında bir yazı kaleme aldı.

Rusya geçtiğimiz aylarda Ukrayna’ya karşı bir savaş başlattı ve pek çok ülkenin tepkisi ile karşı karşıya kaldı. Öyle ki pek çok ülke ve dev şirketler Rusya’ya karşı yaptırım uygulama kararı aldı.

Rusya’ya Uygulanan Yaptırımlar Devam Ediyor!

Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıyla birlikte pek çok büyük şirket, marka, bankalar vb. Rusya’ya karşı yaptırım uygulama, Rusya’dan çekilme ve hatta Rus kullanıcılara hizmet vermeyi bırakma kararı aldı.

Öyle ki Rus milletvekilleri, uygulanan bu yaptırımlar sonucunda ekonomik bir çöküntüden kurtulmak için kripto paralara yönelmeyi önermeye başladı.

Öte yandan pek çok kripto para borsası geçtiğimiz aylarda Rusya’ya karşı yaptırım kararı aldı. Coinbase ve Binance gibi popüler borsalar başta bu fikri çok fazla desteklemedi ancak daha sonrasında bu kararlarını değiştirdiler.

Coinbase Global Inc. CEO’su Brian Armstrong geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada tüm Rus kullanıcıların erişimlerini yasaklamayacaklarını fakat bu yönde bir yaptırım kararı alınırsa buna uyacaklarını söylemişti.

Popüler kripto para borsası daha sonrasında ise 25 binden fazla hesabın yasadışı işlemler yaptıkları gerekçesiyle kapatıldığını bildirdi.

Buna ek olarak bir diğer popüler kripto para borsası olan Binance, yine o aylarda, yaptırıma konu olan Rus bankalarının kartları ile Binance platformlarında kripto para işlemi yapılamayacağını açıkladı.

Binance’den Rus Kullanıcılara Yeni Yaptırım Kararı

CoinTürk adlı kripto para haber sitesinde de belirtildiği gibi, piyasa değeri bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, yakın zamanda yeni bir açıklama yaparak “Rus kullanıcılara yapılan hizmet değişiklikleri”ni bildirdi.

Binance’in resmi web sitesinde yayınlanan duyuruda Avrupa Birliği’nin beşinci yaptırım paketi ile birlikte gelen kısıtlamaları hakkında bilgi verdi.

Binance tarafından yayınlanan blog gönderisinde şu ifadelere yer verildi;

AB'nin Rusya'ya karşı beşinci kısıtlayıcı önlem paketinin ardından Binance'in, kripto varlıkları 10.000 EUR'yu aşan Rus vatandaşları veya Rusya'da ikamet eden gerçek kişiler veya Rusya'da yerleşik tüzel kişiler için hizmetleri sınırlaması gerekiyor. Bu nedenle, adres kanıtı doğrulamanızı tamamlamanızı istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.