Rusya, Kırıkkale’nin yemeklerini tadacak 

Rusya, Kırıkkale’nin yemeklerini tadacak 
Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği, Rusya’da düzenlenecek olan Uluslararası Şefler Şampiyonası’na katılacak. Dernek başkanı Özgür Dönmez, yarışmada Kırıkkale’yi temsil edecek. 

YARIŞMA DÜZENLENECEK 
Rusya’nın Kazan şehrinde 16-19 Mayıs tarihleri arasında Uluslararası Şefler Şampiyonası gerçekleştirilecek. Turnuvaya katılma şansı elde eden Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği Başkanı Özgür Dönmez, yarışmada Kırıkkale’yi temsil edecek. Yarışmada dünyaca ünlü şeflere ve davetlilere Kırıkkale’nin yöresel yemekleri tanıtılacak. Uluslararası Şefler Şampiyonası ve Helal Gıda Formunda (Kazan Forum International Chiefs Cup By Word Helal Summit) adıyla düzenlenecek olan şampiyonaya dünyanın her bölgesinden katılımlar olacak. 

TOKMAK KÖFTE İÇİN ÖZEL GÖSTERİ 
Rusya ‘da yapılacak şampiyonaya Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Genel Başkanı Öner Çulfaz tarafından davet edildiğini belirten Dönmez, “İstanbul’da 2022 yılının Kasım ayında yapılan Dünya Aşçılar Şampiyonasında Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerini tanıtma fırsatı bulduk ve şampiyonadan altın ve gümüş madalya ile döndük. Özellikle şampiyonada Karaahmetli tokmak köfteye çok büyük bir ilgi gösterildi. Kazan’da yapılacak şampiyonada da Karaahmetli Tokmak Köfte ile ilgili özel bir etkinlik hazırlayacağız. Rusya başta olmak üzere tüm dünyaya Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerini ve tokmak köftesini tanıtacağız. Tokmak köftenin yanında, Pelte tatlımız, Keskin Tavamız, Sübüra ve Yoncalı Kuzu çorbamızı tanıtacağız” dedi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

 


644c03bd42c47.ozgur-1.png

644c03bd7d82b.ozgur-2.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.