Ramazan bereketi sofralara lezzet katacak 

Ramazan bereketi sofralara lezzet katacak 
11 ayın Sultanı Ramazan Ayı’nda birbirinden lezzetli iftar ve sahur sofraları kurulacak. Ramazan’ın bereketi, bu sofraların lezzetini daha da artıracak.

5 YILDIR YEMEK TİCARETİ YAPIYOR 
15 yıllık bir evliliği bulunan 3 çocuk annesi Kerime Baloğlu Mülayim (43) yaklaşık 5 yıl önce arkadaşlarının tavsiyesi üzerine kolları sıvadı. El lezzetinin yıllardır beğenilmesi üzerine evinin mutfağına geçen Baloğlu, damaklarda unutulmayan lezzetlere imza atıyor. Bu sayede hem ev ekonomisine katkı sağladığını vurgulayan Baloğlu, kendisine ulaşan kişilere ücreti dahilinde istediği yemeği yaptığını söyledi. İşlerinin yoğun olduğunu ve ilgiden dolayı memnun kaldığını belirten Baloğlu, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte günün tamamını mutfakta geçiriyor. 

İFTAR VE SAHUR SOFRASI HAZIRLADI 
Gazetemiz Editörü Seda Özdemir’e evinin kapılarını açan Baloğlu, birbirinden lezzetli iftar ve sahur sofrası hazırladı. Yöresel yemeklerin ağırlıklı olduğu iftar sofrasında yoğurt çorbası, pirinç pilavı, etli nohut, güveç, hoşaf, yaprak sarması, salata ve tatlı olarak künefe yer aldı. Sahur sofrasında ise kahvaltılık ve hafif derecede sulu yemek çeşitleri hazırlandı. Baloğlu, Ramazan Ayı’nda yapılan yemeklerin israf edilmemesi konusunun altını çizdi. Yemek lezzetini tadan Özdemir, tamamen yöresel lezzetlerin olmasının önemli olduğuna dikkat çekti. 

Haber: Seda Özdemir 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.