Otomasyon Kontrol Odasın’dan vatandaşlar uyarılıyor

Otomasyon Kontrol Odasın’dan vatandaşlar uyarılıyor
Kırıkkale Belediyesi ekipleri, Otomasyon Kontrol Odası’ndaki kameralar sayesinde Kırıkkale’deki parkları ve caddeleri takip ederek, yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirleri ihlal edenleri tespit ediyor.

EKİPLER İHBARIN YAPILDIĞI BÖLGEYE GİDİYOR
Kırıkkale Belediyesi Otomasyon Kontrol Odası’ndaki görevliler, koronavirüs önlemlerini ihlal ederek parklarda oturan, cadde ve sokaklarda sosyal mesafe kuralına uymayan vatandaşları tespit ederek polis ve zabıta ekiplerine bildiriyor. Ekipler, daha sonra ihbarın yapıldığı bölgeye giderek sokağa çıkma kısıtlaması bulanan vatandaşları evlerine gitmeleri hususunda uyarıyor.

134 KAMERA İLE İZLENİYOR
Kırıkkale genelinde ana arterler, parklar ve belediye tesisleri olmak üzere 134 kamera ile Kırıkkale’nin tamamı izleniyor. Otomasyon Kontrol Odası’ndaki 24 personelin tamamı saat esasıyla kameradan takibini yapıyor. Özellikle koronavirüs salgını dolayısıyla 65 yaş üstü vatandaşlar ve 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkmaları yasaklanmış durumda. Bu gruba giren vatandaşlar, sokağa çıktıkları tespit edilirse emniyet ve zabıta ekipleri tarafından uyarılıyor. Uyarılara rağmen kurallara uymayanlara gerekli cezai işlemler uygulanıyor.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.