Önal, “Elektriğin fiyatı vergiler nedeniyle hızla artıyor” 

 Önal, “Elektriğin fiyatı vergiler nedeniyle hızla artıyor” 
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, 2022 yılı Bütçe Komisyonu görüşmelerinde, elektrik ve doğalgaza gelen zamları gündeme getirdi. Önal; “2014 yılında 100 TL ödenen faturaya bugün 240 TL ödeniyor.” dedi.

“YAPILAN ZAMLAR VATANDAŞA NEFES ALDIRMIYOR”
2022 yılı bütçe görüşmelerinde bütçe komisyonunda konuşan Önal, elektrik ve doğalgaza gelen zamları dile getirdi. Önal yaptığı konuşmada ; “Ülkemiz, satın alma gücü ölçütlerine göre, özellikle hanelerde kullanılan elektriği Avrupa ülkeleri arasında en pahalıya tüketen ülkeler içinde yer alıyor. Elektriğin fiyatı, üzerindeki vergiler ve benzeri kalemler nedeniyle hızla artıyor; elektrik tüketim bedeline ek olarak TRT payı, enerji fonu, KDV gibi vergiler de eklendiğinde bu fatura daha da artıyor. 2014 yılında 100 TL ödenen faturaya bugün 240 TL ödeniyor. Bugün, asgari ücretle geçinmeye çalışan bir ailenin aylık gelirinin neredeyse yüzde 30'u elektrik ve doğal gaza gidiyor. Elektriğe yapılan zamlar aynı zamanda TRT'ye elektrik faturaları üzerinden ödenen katkı payının da artmasına sebep oluyor. TRT de vatandaşın sırtından aldığı vergileri herkese eşit ve adil yayın yaparak değil, iktidar partisinin basın-yayın organı olarak davranarak ödüyor. Ayrıca, vatandaşımızın alım gücünün her geçen gün daha da azaldığı bugünlerde elektriğe, doğal gaza, motorine, benzine, kömüre yapılan zamlar vatandaşımıza nefes aldırmıyor.” dedi

“VATANDAŞ, ARACINI GARAJDAN ÇIKARAMIYOR”
 Konuşmasının devamında Kırıkkale halkının da sorunlarına değinen Önal; “Bakın, bölgemden çarpıcı bir örnek vermek istiyorum; Kırıkkale'den. Evinde doğal gaz tesisatı olmasına rağmen, doğal gaza gelen zamlar nedeniyle soba kurup kömürle ısınan evler var. Kömüre bu yıl gelen zam yüzde 100'den fazla. Şimdi, vatandaş "Kara kışı nasıl geçireceğim? Bu yıl çok ama çok zor geçecek." diyor ama sabahtan beri anlatılan pembe tablolarda, verilen rakamlarda hiç bu konulara değinilmedi. Memlekette hiçbir sıkıntı yok, her şey dört dörtlük. Vatandaş hâlinden çok memnun gibi bir tablo sunuluyor. Sadece elektrik ve doğalgaza da değil, motorine, benzine, LPG'ye yapılan zamlar da can yakıyor. Vatandaş aracını garajdan çıkaramıyor. Eskiden varille mazot alan çiftçi, şimdi bidonla alamıyor. Ben, sizleri Kırıkkale'ye davet ediyorum Sayın Bakanım, gelin, vatandaşın hâlini görün. Açıkladığınız rakamlarla gerçek tablonun çok ama çok farklı olduğunu siz de göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.