MKEK üretimi 'MPT-76-MH' göreve hazır

MKEK üretimi 'MPT-76-MH' göreve hazır
Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından tasarlanan Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH, kalifikasyonu tamamlanarak göreve hazır hale getirildi.

MPT-76-MH 400 GRAMDAN FAZLA HAFİFLEDİ
2016 yılında MKEK tarafından tasarlanan ve seri üretime geçilen Milli Piyade Tüfeği MPT-76, daha hafiflemiş şekilde güvenlik güçlerinin kullanımına hazır hale getirildi. MPT-76-MH ismi ile tanıtılan yenilenmiş tüfek eski haline göre 400 gram kadar hafifletildi. Yapılan geliştirme ile 4,2 kilogramdan, 3 kilo 750 grama düşürülen MPT-76-MH'nın daha rahat kullanımı amaçlandı.

SSB BAŞKANI SOSYAL MEDYADA DUYURDU
Savunma Sanayi Başkanı (SSB) İsmail Demir, Twitter hesabından konuya ilişkin açıklamada bulundu. Demir yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi; "Güvenlik güçlerimizin sahada ekipmanlarını daha etkin kullanmasına yönelik çalışmalarımız sürüyor. MKEK tarafından tasarlanan hafifleştirilmiş Milli Piyade Tüfeği MPT-76-MH'nin kalifikasyonu tamamlandı."

MPT-76-MH ÖZELLİKLERİ
Kalifiasyonu tamamlanarak 3 kilo 750 gram ağırlığa düşürülen MPT-76-MH, NATO standartlarında yapılan 42 ayrı testi başarıyla geçti.  7,62 milimetrelik mermi kullanan MPT-76-MH, eksi 40 ve 65 derece, basınçlı suda, balçıkta, kum, yağmur ve çamur gibi ağır ortamlarda bile sorunsuz olarak kullanılabiliyor. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.